System Innovation Romania a creat o linie nouă de business care se va ocupa exclusiv de managementul şi automatizarea proceselor, indiferent de sistemele informatice utilizate de client. System Innovation Romania şi UiPath vor ajuta astfel companiile să deruleze procese şi fluxuri de lucru cât mai fluente şi eficiente cu minimă intervenţie umană. Noile soluţii vor susţine utilizatorii să-şi îndeplinească mai rapid sarcinile şi activităţile şi să se concentreze pe aspectele creative ale muncii lor, în locul celor de rutină.

”Forţa de muncă este din ce în ce mai scumpă şi mai greu de găsit. Prin urmare, companiile au nevoie de un instrument inteligent care să reducă volumul de muncă brută şi sarcinile repetitive. Acestea blochează creativitatea angajaţilor şi le afectează productivitatea. Obiectivul nostru este să transferăm aceste sarcini către un sistem RPA şi să eliminăm intervenţia manuală. În acest sens, vom construi pachete de soluţii bazate atât pe tehnologiile UiPath cât şi pe produse proprii, integrând astfel toate sistemele informatice dintr-o companie. Expertiza de 10 ani în dezvoltarea şi implementarea de solutii software de business ne va ajuta să livram clientilor noştri proiectele de automatizare RPA, complementare celor care sunt deja în portofoliul nostru,” afirmă Ciprian Condur, Managing Director, System Innovation România.

RPA poate gestiona orice proces de business care implică volume mari de date şi reguli repetitive, de la extragerea şi prelucrarea unor seturi de date din diverse documente, transfer fișiere și foldere în locații diferite, citiri şi scrieri în/din baze de date sau aplicaţii. Un robot software poate să automatizeze de exemplu obţinerea rapoatelor lunare de activitate, introducerea de facturi şi comenzi, prelucrarea cererilor de concediu sau a unor formulare completate de clienţi.

“RPA redefinește mediul de afaceri prin impactul masiv asupra productivității, eficienței, nivelului de satisfacție al clienților, dar și al angajaților. Roboţii software pot prelua executarea sarcinilor repetitive, pe care le execută 24 de ore / zi, 7 zile / săptămână, eliminând erorile umane, rapid și în siguranță. Concomitent, colectează date și le pune la dispoziția celor ce supervizează proiectul de automatizare dintr-o organizație. RPA este agnostic, având aplicabilitate în orice industrie, iar parteneriatul cu System Information Romania dovedește că piața noastră e de asemenea pregătită pentru revoluția digitală globală,” afirmă Răzvan Atim, Head of CEE and Russia, UiPath.

Conform celor mai recente prognoze, piaţa globală de Robotic Process Automation (RPA) va atinge o valoare de 5,1 miliarde dolari în 2025 cu o creştere anuală de circa 30%. Evoluţia este favorizată de creşterea gradului de automatizare industrială şi a adopţiei largi a IoT-Internet of Things.

Activă pe piaţa locală din 2008, System Innovation România este primul partener Value Added Reseller pentru SAP Business One din România. Compania oferă servicii complete de consultanță şi implementare a sistemului ERP SAP Business One pentru organizații medii şi mici, atât în România cât şi pe piaţa internaţională.

Echipa de dezvoltare asigură customizări complexe ale proiectelor şi transformă SAP Business One într-o platformă specifică proceselor de afaceri ale fiecărui client. Compania are experiență, atât cu baze de date SQL cât și Hana, iar în ultimii ani a gestionat localizarea SAP Business One pentru România, Bulgaria şi Serbia. System Innovation Romania integrează în proiecte add on-uri specifice SAP Business One, dar și unelte de analiză, precum Qlik. Baza de clienţi este foarte extinsă, de la filiale şi subsidiare ale unor companii internaţionale mari, până la jucători locali din cele mai diverse verticale economice. Printre clienții System Innovation România se numără AFI Palace Cotroceni, Bauer, Tech Con, ABN System International, Baker Til,Klitou, Faist Mekatronic, Fluorocarbon, Vitall-Natural Ferma.

La mijlocul lunii septembrie, UiPath a primit o finanțare seria C în valoare de 225 milioane de dolari, fiind evaluată la 3 miliarde de dolari. Runda aceasta a fost condusă de investitorul existent CapitalG, alături de un nou investitor, Sequoia Capital, anunță oficialii companiei. Accel, care a condus rundele de finanțare Seria A și B, a participat și la runda prezentă.

UiPath plănuiește să folosească finanțarea de acum pentru a sprijini obiectivele sale de accelerare a dezvoltării produsului, a lărgi ecosistemul de parteneriate pentru a livra soluții complementare bazate pe AI, a spori rolul RPA în inițiativele de automatizare din cardul companiilor de tip enterprise și a investi în oportunități de achiziție.