Astfel, Humans creează un cadru de guvernanţă şi transparenţă pentru ADN-urile digitale generate pe platforma sa, joinhumans.com.

Anunţul a fost făcut, zilele acestea, la AIBC Summit de la Dubai, unul dintre cele mai importante evenimente la nivel global pe tema blockchain, AI, crypto şi alte tehnologii emergente.

„Platforma Humans va permite oamenilor să creeze tot ce îşi pot imagina, iar prin generarea de către algoritmi a conţinutului, vor putea să ȋşi pună ȋn practică ideile fără să mai fie constrȃnşi de buget, timp, spaţiu sau abilităţi. Dar democratizarea acestei tehnologii vine cu o serie de riscuri – control redus asupra utilizării ADN-urilor digitale, fake news, dificultatea de a face distincţia ȋntre ce este real şi ce este generat de AI. Adoptȃnd blockchain, am găsit rezolvarea la toate acestea”, declară Sabin Dima, CEO Humans.

Humans este o platformă deschisă, iar blockchain este cel mai potrivit mediu pentru a construi un ecosistem ȋn care oricine contribuie ȋn mod liber cu date, tehnologii sau aplicaţii.

Tehnologia blockchain oferă un sistem de guvernanţă prin care creatorul fiecărui ADN digital de pe platformă are un control complet asupra modului ȋn care acesta este utilizat.

Blockchain aduce astfel şi transparenţă, eliminȃnd posibilitatea de fake news - fiecare utilizare a ADN-ului digital este aprobată de creator, iar acesta, la rȃndul său, are acordul persoanei reale din spatele ADN-ului.

Blockchain permite, în același timp, implementarea unei chei biologice de control, pentru a verifica și certifica că, într-adevăr, în spatele ADN-ului digital se află o persoană reală.

Practic, prin mecanismul de consens Proof-of-Human, sistemul solicită o dovadă de umanitate şi validează date biometrice care atestă faptul că ȋn spatele fiecărei decizii AI se află o persoană reală.

„ADN-ul digital este exoscheletul ideilor noastre şi nu există limite pentru ceea ce se poate crea. Humans, prin puterea blockchain şi a Inteligenţei Artificiale, ȋi permite oricui să ȋşi transpună unicitatea ȋntr-un ADN Digital, să deţină propria identitate digitală şi să ȋşi scaleze potenţialul la infinit. Toate acestea menţinȃnd un control complet asupra eului său digital şi a modului ȋn care este folosit. Humans este o Inteligenţă Artificială ȋn care bate o inimă”, adaugă Sabin Dima.