Sistemul mesh de ultimă generație are suport tri-band, oferind viteze wireless de până 6.600 Mbps. De asemenea, echipat atât cu un port de 2.5 Gbps, cât și cu un port gigabit, Deco X90 le permite utilizatorilor să se bucure de Internet ultra-rapid și pentru dispozitivele conectate la rețea prin cablu.

„Deco X90 este primul sistem mesh TP-Link Wi-Fi 6 ce integrează tehnologii bazate pe inteligența artificială, care duc ideea de conectivitate la un nou nivel. Aceasta se adaptează constant mediului în care este poziționată rețeaua, astfel încât să ofere o conexiune ideală, unică pentru fiecare locuință”, a declarat Simona Nijnic, Head of Sales TP-Link România.

Tehnologia mesh bazată pe inteligența artificială îi oferă lui Deco X90 capacitatea de a se adapta inteligent la mediul în care se află rețeaua, la calitatea necesară pentru o experiență optimă, dar și la comportamentul utilizatorului, îmbunătățindu-și performanța constant, odată cu trecerea timpului și deprinderea unor „tipare” ale conexiunii. Sistemul mesh Deco X90 utilizează algoritmi sofisticați pentru a elimina factorii diverși ce ar putea afecta calitatea conexiunilor Wi-Fi.

De exemplu, Deco X90 ajustează setările canalului și puterea de transmitere a Access Point-urilor învecinate ale aceleiași rețele, pentru a oferi acoperire wireless robustă, reducând la minimum interferențele semnalului. Acest lucru înseamnă că locuința utilizatorilor și mediul în care este construită rețeaua vor beneficia de acoperire Wi-Fi ideală.

Datorită combinației revoluționare a standardului Wi-Fi 6 cu tehnologiile OFDMA și MU-MIMO, Deco X90 construiește o rețea mult mai eficientă, capabilă să livreze, în medie, throughput de patru ori mai mare atunci când vine vorba despre dispozitivele conectate în medii dense.

Deco X90 a fost testat într-o rețea cu până la 200 de dispozitive conectate, un scenariu în care performanța a rămas la un nivel de top. Sistemele mesh Deco Wi-Fi 6 aduc conexiunile Wi-Fi stabile și fluide în casele inteligente ale utilizatorilor, astfel că familiile se pot bucura împreună de streaming live, de gaming la viteze îmbunătățite și încărcări instantanee ale clipurilor preferate pe diferite dispozitive – totul în același timp.

Tehnologiile BSS Coloring și Beamforming transformă semnalul în unul foarte puternic și elimină interferențele, astfel că unitățile Deco X90 funcționează împreună pentru a se asigura că întreaga locuință beneficiază de o acoperire completă, fără zone cu semnal slab.

Deco X90 este echipat cu șase antene interne high-gain, care asigură o conexiune Wi-Fi puternică, fiabilă și fără întreruperi în toată locuința. De asemenea, acesta are două antene smart array care utilizează algoritmi inteligenți pentru detectarea automată a localizării unităților Deco și pentru stabilirea unei legături puternice între acestea, fapt care sporește acoperirea și îmbunătățește conexiunea wireless.

Deco X90 este compatibil cu cel mai nou standard de criptare WPA3 și oferă inclusiv soluția de Securitate TP-Link HomeShield, realizată în colaborare cu Avira, fiind unul dintre cele mai sigure sisteme mesh de pe piață, pentru ca rețeaua de acasă să fie tot timpul protejată în fața celor mai recente amenințări cibernetice. Soluția TP-Link HomeShield este concepută special pentru a pune pe primul loc securitatea dispozitivelor smart home, oferind monitorizare în timp real și antivirus de ultimă generație pentru protejarea dispozitivelor IoT. Mai mult, aceasta se adaptează rețelei de acasă pentru siguranță deplină, utilizând o serie de funcționalități dedicate. Fie că își doresc să-și protejeze datele, fie că vor să limiteze accesul copiilor sau al vizitatorilor la rețea sau în anumite zone punctuale ale sale, HomeShield oferă instrumentele necesare pentru gestionarea completă a rețelei.

Sistemul mesh este compatibil cu asistentul virtual Alexa și se va transforma rapid în nucleul casei inteligente a utilizatorului modern.

Modelul Deco X90 (2 pack) poate fi achiziționat online și din magazinele marilor retaileri la un preț recomandat de 3299 lei. În acest moment se află la reducere la eMAG la un preț de 2800 de lei.