Cele două echipe tehnice au început deja integrarea dintre PROCESIO și Modex Blockchain Database (BCDB) pentru a derula în timp cât mai scurt proiecte comune bazate pe sinergiile oferite de siguranța, integritatea și transparența aduse de infrastructura blockchain enterprise și eficiența automatizării fluxurilor cu ajutorul tehnologiilor low-code.

În urma unor analize tehnice, cei doi parteneri au identificat multiple situații în care companiile-client pot câștiga timp și pot economisi resurse financiare dacă apelează la o soluție de automatizare a proceselor de stocare, urmărire, partajare și gestionare a informațiilor de business sensibile, bazată pe tehnologiile specifice dezvoltate de Modex și PROCESIO.

Avantajele colaborării dintre PROCESIO și Modex se pot sumariza astfel: orice business care are nevoie să automatizeze rapid anumite procese care folosesc informații stocate în baze de date blockchain o pot face acum mult mai repede, la un cost mai redus și cu resurse tehnice mult diminuate.

Mihai Ivașcu, CEO și Co-Fondator Modex a spus că "Sunt încântat să urez bun venit PROCESIO în rândul partenerilor Modex de încredere. Sunt sigur că vom realiza lucruri grozave împreună, având două echipe care apreciază inovația și lucrează cu pasiune pentru a crea un viitor mai bun prin tehnologii inteligente. Produsul nostru emblematic, Modex BCDB, transformă modul în care datele sunt stocate, securizate și partajate, iar prin unirea forțelor cu PROCESIO putem oferi și mai multă valoare clienților."

Marian Voicu, Co-Founder & Deputy CEO PROCESIO spune că "Prin parteneriatul cu Modex este validată încă o dată inovația adusă de PROCESIO. Împreună cu Modex vom reuși să accelerăm proiectele de implementare a produsului lor, dar totodată să venim către clienții noștri cu propuneri integrate de automatizare la nivel de fluxuri și baze de date. Pe termen lung vom crea împreună pachete integrate de soluții pentru business-uri din diverse industrii, companii care au o presiune extraordinară pentru accelerarea digitalizării și migrarea către soluții tehnice mai eficiente".

Parteneriatul dintre cele două companii vine într-un context favorabil pentru industria tech.

Conform KBV Research, piața globală a soluțiilor pentru automatizarea proceselor de business (BPA-Business Process Automation) urmează să ajungă la o valoare totală de 19,4 miliarde USD până în 2026, cu o rată anuală de creștere de peste 13%. Totodată, Gartner estimează că industria dezvoltatoare de tehnologii low-code crește într-un ritm și mai rapid, cu peste 22% în 2021 față de 2020, cifrându-se anul trecut la 13,8 miliarde USD. Potrivit altor studii, până în 2030 veniturile totale ale companiilor care dezvoltă platforme low-code ar urma să depășească la nivel global 190 miliarde USD.