Proportunity a primit investiția de aproape 10 milioane de euro pentru a continua să ajute oamenii să-și ia credite de casă pe fondul boom-ului imobiliar post-lockdown din Marea Britanie. Noua investiție va permite startup-ului să ajute mai mulți oameni să-și cumpere prima casă. Proportunity a avut o creștere fulminantă în ultimele 2 luni, dublându-și portofoliul.

În septembrie, Proportunity a fost acceptat în programul Tech Nation, care selectează și accelerează cele mai promițătoare scaleup-uri britanice din domeniul financiar.

Proportunity oferă celor care sunt interesați să cumpere o casă sau un apartament împrumuturi de până la 90.000 de lire sterline cu un depozit de doar 5%. În momentul de față, piața imobiliară din Marea Britanie a crescut după lockdown, pe măsură ce oamenii și-au dat seama că au nevoie și de un loc al lor unde să trăiască și să muncească. Cu toate acestea, a devenit mai greu să faci un credit tradițional din cauza condițiilor băncilor.

Astfel, depozitele tradiționale au crescut în UK la 15%, ceea ce face mai dificilă achiziția unui apartament.

„Când a venit pandemia, am putut folosi tehnologia pentru a ne adapta deciziile de împrumut și ne-am crescut reziliența portofoliului. Am continuat să dăm credite, pe când alții au fost nevoiți să reducă din portofoliul lor. Suntem singura instituție financiară care oferă un depozit de 5% în UK și numărul clienților a crescut exponențial. Ne așteptăm la o dublare în următoarele 6 luni”, a spus Vadim Toader, CEO și cofondator al Proportunity.

Proportunity a ajutat la finanțarea de împrumuturi totale de 22 de milioane de lire sterline din 2018 încoace. Produsul lor 100% digital a adăugat o limită de 90.000 de lire sterline pentru creditele noi.

În plus, o mare parte din cifra de afaceri vine de la brokerii de credite imobiliare care ajută clienții care nu se potrivesc în totalitate soluțiilor tradiționale. Astfel, Proportunity a adăugat 200 de noi intermediari în ultimul trimestru.