Proportunity este un business care creditează persoanele care au nevoie de un avans pentru un credit imobiliar. Startup-ul a fost fondat de Vadim Toader și Ștefan Boronea. Business-ul s-a transformat în bancă ce creditează persoanele ce au nevoie de un avans pentru un credit imobiiar.

Tinerii au cumpărat o bancă în Marea Britanie pentru a putea oferi împrumuturi – acoperă 15% din valoarea locuinței -, au primit deja învestiții de aproape 3 milioane de lire sterline, au încă 5 milioane de lire la dispoziție pentru a oferi împrumuturi clienților, iar toate acestea s-au întâmplat în mai puțin de un an. În plus, platforma creată de Vadim și Ștefan folosește inteligența artificială pentru a înțelege care sunt zonele în care prețul apartamentelor are șanse de a crește, iar pe baza acestei creșteri decid dacă își oferă ajutorul sau nu.

Citește aici povestea completă a Proportunity scrisă de Oana Coșman pe start-up.ro.

Programul Tech Nation a selectat 31 de companii în programul Fintech 3.0. Programul vrea să mențină avansul Marii Britanii în zona fintech-urilor globale.

Conform datelor Pitchbook, Marea Britanie e în continuare lider la servicii financiare și investiții în fintech-uri. Anul acesta au fost investiți 14,6 miliarde de dolari în companii fintech din UK. Franța și Germania sunt pe următoarele locuri. UK are 22 de unicorni din zona fintech.

Programul Tech Nation a primit 143 de aplicații și a selectat 31 de companii. Conform datelor, Proportunity ajută 200.000 de cumpărători să ia o primă casă în Marea Britanie.