Nordeus, publisher-ul celui mai popular joc sportiv din lume pe dispozitive mobile, „Top Eleven”, joc cu peste 100 de milioane de utilizatori înregistrați, a anunțat echipa câștigătoare a celei de-a cincea ediții a Hackthonului. Românii s-au clasat pe locul al treilea .

Echipa „Binx” din Croația a reușit să creeze în 24 de ore cel mai apreciat joc de către juriul competiției.

Tema concursului din acest an a fost „Platforma de puzzle”, iar pe locul al doilea s-au clasat cei din echipa „Mechabit” din Marea Britanie. Vești bune sunt şi pentru gamerii români. Echipa care a reprezentat România la cea de-a cincea ediţie a Nordeus Hackathon s-a clasat pe locul al treilea. Cei patru membri ai echipei „TanK'd” au fost apreciați pentru rapiditate şi creativitate în crearea jocului „Wheely & Screwy”. În total, la competiție au fost selectate zece echipe din șapte țări europene: Bulgaria, Croația, Grecia, Serbia, Ucraina, Marea Britanie și Romania.

Screen Shot 2016-01-06 at 11.21.35

Fanii competiției și-au votat și ei echipa preferată. Astfel premiul publicului l-a câștigat o altă echipă din Croaţia, „Misfit Village”. Mai mult, Croația a stat bine și la categoria gameplay, unde echipa „Pine Studio” a fost recompensată, iar „Nereus Team” din Grecia a fost premiată la categoria Multimedia Presentantion. Toți câștigătorii s-au ales cu premii consistente, dar cel mai mare câștig al Nordeus Hackathon a fost cu siguranță promovarea celor mai talentați profesioniști în gaming în industria de profil din Europa.

„În ultimii cinci ani, Nordeus Hackathon a devenit o competiție internațională care atrage cele mai bune echipe de profesioniști în gaming din Europa care reușesc să creeze jocuri remarcabile în doar 24 de ore”, a declarat Branko Milutinovic, CEO al companiei Nordeus. „Putem spune cu siguranță că toate echipele participante ne-au depășit așteptările”.

Echipa TanK'd din Romania

Pentru a încuraja echipele participante și pentru a promova munca în echipă, cinci echipe formate din dezvoltatori de jocuri din cadrul companiei Nordeus, au creat un joc în aceleași condiții, sub aceleași reguli, dar având o temă de joc diferită. Așadar, în timp ce juriul vota cea mai bună echipă a competiției, participanții votau cel mai bun joc creat de angajații Nordeus. Competiția s-a desfășurat în Belgrad, iar persoanele care au participat la edițiile anterioare, nu s-au mai putut înscrie și la ediția din acest an.