Cristian Bodnar are 21 ani ș ia absolvit recent Universitatea din Manchester, Marea Britanie, unde a studiat Computer Science. El a fost desemnat câștigătorul Global Winner în Computer Science la Undergraduate Awards.

În lucrarea sa, intitulată “Text to Image Synthesis. Using Generative Adversarial Networks”, Cristian a dezvoltat un program care construieşte imagini pe baza unei descrieri. De exemplu, îi spui o combinație de cuvinte, cum ar fi „floare roșie”, iar acesta va desena o floare roșie așa cum și-o imaginează persoana, scrie publicația locală Bistriteanul.ro, citată de positivenewsromania.com

În competiția globală au fost înscrise peste 5.000 de cercetări, la cele 25 de categorii ale competiției, cum ar fi arte creative, știință și științe umane. Lucrările au fost jurizate de către experți de la Universitățile Harvard, Cambridge și Yale.

Medalia îi va fi înmânată lui Cristian de către președintele Irlandei, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Dublin. Gala adună câștigători ai premiului Nobel și astronauți NASA care adesea întâlnesc câștigătorii premiului Nobel Junior.