Uber a făcut doi ani în România. De atunci e într-o concurență cu firmele de taximetrie. Înainte de Uber au existat aplicațiile prin care poți comanda taxiuri, așa cum ar fi Clever Taxi sau Star Taxi. Clever e cea mai mare aplicație din România care îți oferă posibilitatea de a comanda un taxi.

Nicoleta Schroeder a afirmat că ”Șeful Clever, cel mai mare agregator de taxiuri, declara recent că, de când a venit Uber în România business-ul i-a crescut de 4 ori. Convingând mai mulți oameni și oferindu-le mai multe alternative, este logic ca oameni să înceapă să-și lase mașina acasă și să folosească toate opțiunile de transport”. Afirmațiile complete le puteți vedea în acest articol.

Efortul de educare a pieței, în sensul transportului inițiat din smartphone și a plăților cu cardul, a fost dus de Clever Taxi în bună parte, fiind prima aplicație de acest tip din România. Avem peste 400.000 de utilizatori mulțumiți în 20 de orașe din Romania

“Mențiunea referitoare la Clever Taxi a fost scoasă din context și interpretată greșit. Sensul acelei afirmații a fost faptul că noi am avut o creștere sănătoasă în ciuda apariției Uber pe piață, nu datorită acestei aplicații”, a spus Mihai Rotaru pentru start-up.ro.

“Efortul de educare a pieței, în sensul transportului inițiat din smartphone și a plăților cu cardul, a fost dus de Clever Taxi în bună parte, fiind prima aplicație de acest tip din România. Avem peste 400.000 de utilizatori mulțumiți în 20 de orașe din Romania și ne străduim să le oferim, în fiecare zi, curse cât mai plăcute”, explică Rotaru.