Acesta va deveni primul marketplace de fashion online dedicat unui concept vestimentar. BoemUrban propune colecții de îmbrăcăminte cu piese realizate din materiale naturale, cu broderii, inserții și aplicații tradiționale.

Fondatoarea BoemUrban are în spate o experiență de retail începută în 2007 printr-un magazin fizic. Prin lansarea marketplace-ului, aceasta împreună creatori, producători și importatori ale căror produse reprezintă o alternativă la produsele mass-market. „Fiecare furnizor are posibilitatea de a-și administra catalogul de produse, dar și comenzile, din platforma BoemUrban.ro. Aceasta a avut parte de o investiție semnificativă în partea tehnică, de aproximativ 340.000 lei printr-o schemă de Minimis în cadrul Programului de Dezvoltare a Comerțului implementat de Ministerul pentru Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în 2017”, a declarat Magda Cojanu, owner BoemUrban.

BoemUrban, afaceri de 1,6 miliarde de lei

Conceptul adus pe piață de BoemUrban – produse de design vestimentar boem și urban - a încheiat anul 2017 cu o cifră totală de afaceri de peste 1,6 miliarde lei, previziunile pentru anul 2018 de creștere până la final de 2018 fiind de 30%. În acest moment, pe platforma BoemUrban.ro sunt reunite produsele a 18 furnizori, inclusiv produsele proprii. „Din 2017, momentul în care am început să listăm produsele pe BoemUrban.ro, ne bucurăm de vânzări la același nivel cu cele înregistrate pe platforme cu o vechime de 7-8 ani”, spune Irina Pascu, manager comercial/acționar Natalee, cel de-al doilea furnizor la nivel de vânzări de pe platformă, după produsele proprii BoemUrban.

Black Friday 2018 în fashion

BoemUrban se pregătește și pentru Black Friday 2018 cu stocuri și discount-uri semnificative. Produsele ce urmează să intre în cel mai așteptat eveniment de reduceri din România sunt importate din India, Thailanda și Italia și sunt create în ateliere autohtone, manual, în serii limitate, lucru ce stă la baza conceptului BoemUrban ca marketplace. În plus, colecțiile aduc diversitate atât la nivel de produse, cât și la nivel de mărimi, platforma având o secțiune dedicată mărimilor mari. „Ne dorim să oferim clienților noștri produse de îmbrăcăminte originale, nonconformiste, realizate din materiale naturale”, menționează Magda Cojanu.

Foto credit: AntonioGuillemF / Deposit Photos