„Rezultatele aferente primului trimestru al anului 2023 demonstrează devotamentul nostru de a furniza servicii și soluții de securitate cibernetică de înaltă calitate clienților noștri. Creșterea substanțială a cererii pentru serviciile și soluțiile noastre evidențiază importanța securității cibernetice într-o lume în care atacurile cibernetice devin tot mai sofisticate și frecvente. În consecință, companiile din întreaga lume vor fi nevoite să se axeze din ce în ce mai mult pe realizarea de investiții în protecția sistemelor informatice și prevenirea atacurilor cibernetice. Pe parcursul acestui an, ne vom concentra în continuare pe consolidarea prezenței noastre pe piața locală, dar și la nivel internațional, precum și pe inovarea constantă la nivelul serviciilor și soluțiilor pe care le oferim. Încă de la înființare, misiunea noastră principală a fost și va rămâne să asigurăm un mediu digital mai sigur pentru clienții și partenerii noștri”, a declarat Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.

Rezultatele pozitive înregistrate de companie în primele trei luni ale acestui an sunt determinate de creșterea continuă a solicitărilor pentru serviciile și soluțiile de securitate cibernetică furnizate de Safetech Innovations.

În ceea ce privește cifra de afaceri, în primul trimestru din 2023, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 46% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluțiilor de securitate cibernetică cu 54%. În primele trei luni din 2023, compania a introdus în portofoliu patru clienți noi din România.

În ceea ce privește activitatea entității din Marea Britanie, unde Safetech Innovations deține o participație de 67%, aceasta a înregistrat în primul trimestru din 2023 cheltuieli operaționale în valoare de 203 mii de lire sterline, care au inclus salariile și cheltuieli operaționale, precum licențe, consumabile, servicii de contabilitate, juridice și de marketing și inclusiv costurile legate de înființarea filialei din Statele Unite ale Americii, anunțată la finalul lunii aprilie a acestui an.

La nivelul anului 2023, principalele obiective ale Safetech Innovations se axează pe consolidarea afacerii companiei în România, atât prin creșterea numărului de clienți noi, cât și a numărului de contracte recurente, precum și dezvoltarea filialelor din Marea Britanie și SUA. În acest context, în 2023, Safetech Innovations vizează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 58,1 milioane de lei și un profit net de 13,9 milioane de lei. De asemenea, compania are în plan introducerea de servicii și soluții noi, precum testări avansate de securitate cibernetică.

Safetech Innovations este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București începând cu data de 6 februarie 2023 și se tranzacționează sub simbolul SAFE. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 205 milioane de lei.