Rezultatul este un raport ecran/corp de 80%, care permite o experiență de vizionare mult mai captivantă față de modelele anterioare de tablete.

Pentru utilizatorii noi, Galaxy Tab A8 vine cu două luni de YouTube Premium fără reclame, astfel încât aceștia să poată viziona videoclipurile preferate neîntrerupt, în fundal și offline.

Dincolo de display-ul său, Galaxy Tab A8 include și mai multă putere și performanță în experiența Samsung a seriei Tab A. Procesorul și GPU-ul de pe Galaxy Tab A8 au fost mărite fiecare cu câte 10% pentru a oferi o performanță mai rapidă și mai fluidă, fără întârziere. În plus, Galaxy Tab A8 oferă mai multe niveluri de opțiuni de stocare, astfel încât utilizatorii să o aleagă pe cea potrivită pentru ei.

Aceștia au de ales între modelele de 32GB, 64GB sau – în premieră pentru Galaxy Tab A8 – 128GB spațiu de stocare. De asemenea, utilizatorii pot profita de caracteristica cardului microSD extensibil pentru a obține spațiu de până la 1TB. Galaxy Tab A8 este acum disponibil și cu 3GB sau 4GB de RAM. O baterie de 7.040mAh cu încărcare rapidă de până la 15W le asigură utilizatorilor ore în șir de stream-uri, fără să-și facă griji că vor rămâne fără baterie.

Galaxy Tab A8 oferă o experiență captivantă și productivă îmbunătățită prin ecosistemul deschis de dispozitive și parteneri Galaxy care își propune să transforme semnificativ viața de zi cu zi într-una mai ușoară și mai bună. În ultimii doi ani, s-a dovedit că tabletele pot fi o poartă către experiențe mai bune, atât pentru muncă, cât și pentru joacă. Galaxy Tab A8 oferă conținut educațional interactiv robust și controale parentale convenabile care le facilitează părinților și copiilor un mediu de învățare sigur și captivant, acasă și în deplasare.

Utilizatorii pot accesa instant un desfășurător cuprinzător al utilizării și activității dispozitivului într-un singur loc, pot stabili obiective privind timpul de utilizare și pot urmări progresul acestora pe parcursul săptămânii. Copiii se pot bucura, de asemenea, de o experiență distractivă și personalizată pe tabletă, datorită parteneriatelor Samsung cu creatori de conținut la nivel mondial și a capacității de a personaliza ecranul de pornire cu pictograme și scheme de culori jucăușe.

Pentru un multitasking mai simplu și mai puternic, utilizatorii pot împărți ecranul, utilizând două aplicații una lângă alta și, chiar, pot adăuga și o fereastră pop-up, cu Multi-Active Window. În cazul în care aceștia participă la o conferință online, ei pot discuta simultan cu colegii de clasă, pot lua notițe și pot vizualiza o prezentare în mod simultan. Și, când navighează pe internet, utilizatorii trebuie pur și simplu să tragă link-ul din fereastra curentă în lateral pentru a crea un ecran divizat.

Funcția Drag & Split deschide automat o a doua fereastră de browser pentru o navigare mai dinamică a paginilor web.

Cu camera din spate de 8MP a lui Galaxy Tab A8, camera frontală de 5MP și noua funcție Screen Recorder, studenții, profesorii și chiar gamerii nu vor putea rata nimic. Pot înregistra videoclipuri clare și detaliate pentru tutorialele sau conferințele lor online sau pot, chiar, să se înregistreze pe sine. Această funcție le permite utilizatorilor să se înregistreze făcând adnotări, pe măsură ce evidențiază punctele cheie sau pot scrie direct pe ecran, pentru a potrivi ceea ce spun cu ceea ce văd, ajutându-i să se concentreze mai bine și să-și înțeleagă notițele. Și, atunci când utilizatorii sunt gata să treacă de la Galaxy Tab A8 la smartphone-ul Galaxy, aceștia pot partaja text, o pagină web, imagini și multe altele între dispozitive cu o copiere și inserare rapidă.

Cel mai important, utilizatorii se pot bucura de toată funcționalitatea Galaxy Tab A8 cu încredere și liniște sufletească. Galaxy Tab A8 este susținut de platforma de securitate Knox, lideră în industrie, cu protecție multistrat. Recunoașterea facială îi asigură pe proprietarii Galaxy Tab A8 că sunt singurii cu acces ușor la dispozitivul lor. Protecția constantă, în timp real, a software-ului de bază asigură faptul că amenințările externe nu pot avea acces la dispozitiv.

Galaxy Tab A8 va fi disponibil în culori precum Gray, Silver și noul Pink Gold în Europa începând cu sfârșitul lunii decembrie și va fi disponibil și în alte regiuni, precum SUA, în ianuarie 2022.