”Atingerea acestui reper validează mai curând abordarea noastră, nu neapărat succesul. Endava nu și-a propus niciodată să devină doar o organizație mare. Ne-am dorit mereu să avem echipe minunate, care fac o treabă extraordinară pentru clienți, care la rândul lor se întorc la noi pentru mai multe proiecte. Acest lucru permite companiei să crească, deschizând oportunități în organizație pentru oamenii noștri, care își dezvoltă cariera și accepta roluri și responsabilități mai mari, pe măsură ce ne dezvoltăm”, a spus John Cotterell, CEO, Endava.

Cei 10.000 de angajați sunt distribuiți în echipe multidisciplinare la nivel global, formate din ingineri cu diferite specializări și grade de senioritate, toți concentrați pe livrarea unor soluții de calitate clienților.

Această abordare permite companiei să-și diversifice și să scaleze aptitudinile și capabilitățile, precum și diferitele tipuri de proiecte pe care le poate aborda, modul în care își poate asuma complet responsabilitatea în oferirea de soluții complexe, într-o multitudine de industrii.

Compania britanică de software a ajuns anul acesta la 10 centre de livrare în România, prin deschiderea noilor locații în Craiova, Sibiu și Suceava, luna trecută. Noile centre de livrare se adaugă celor aflate în Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Târgu-Mureș și Pitești, pe care compania le opera deja în România.

În acest moment, peste 5.000 dintre angajații companiei sunt localizați în regiunea Europa Centrală (Bulgaria, Moldova, România) și lucrează pentru diverși clienți din industrii precum plăți, servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom) sau logistică. Fiind una dintre cele mai mari companii de software de pe piața locală și în topul celor mai doriți angajatori, Endava este în proces continuu de extindere a echipei.

”Istoric vorbind, România a fost mereu o piață esențială pentru dezvoltarea noastră, deoarece aici avem ingineri de software extrem de talentați, arhitecți și consultanți de business precum și una dintre cele mai bune infrastructuri de internet din Europa. Anul acesta am decis să ne extindem serviciile oferite, am trecut la sistemul de muncă hibrid care ne-a oferit și la nivel de companie mai multă flexibilitate pentru dezvoltarea ulterioară și creșterea capabilităților operaționale în orașele unde eram deja prezenți. Suntem în acest moment prezenți în 10 orașe din țară și evaluăm extinderea în alte câteva”, a declarat Claudiu Constantinescu, Manager Regional, Central Europe, Endava.