S-a vorbit mult despre telefonul pliabil, iar Samsung a anunțat varianta comercială a sa. Samsung Galaxy Fold are două ecrane. Unul mic atunci când este pliabil și unul de 7,3 inci atunci când e desfășurat. Ecranul principal e, de fapt, pe spatele telefonului. Așadar, pliat, telefonul pune ecran pe ecran.

Nu au fost prezentate multe detalii despre telefon, ci doar că va avea un procesor pe arhitectură de 7 nanometri. Ecranul principal e înalt, îngust și cu o ramă uriașă. Pe ecranul mare poți folosi 3 aplicații în același timp. O aplicație va fi deschisă pe un colț mare, iar celelalte două au o margine la dispoziție.

Telefonul va fi lansat pe piață pe 3 mai la costul de... 2.000 de euro.

Detalii suplimentare

  • Samsung a echipat Galaxy Fold cu un chipset AP de înaltă performanță și 12 GB de memorie RAM
  • Cu 6 lentile – trei în spate, două în interior și una în lateral – sistemul de camere de pe Galaxy Fold se caracterizează prin flexibilitate.
  • Ecranul intern nu se îndoaie. Se pliază. Samsung a inventat un nou strat de polimeri și a creat un display cu aproximativ 50% mai subțire decât ecranul obișnuit pentru smartphone-uri. Noul material face ca Galaxy Fold să fie flexibil și dur, construit pentru a rezista.