Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment special organizat la reședința ambasadorului Israelului la București David Saranga.

”Ce facem acum se numește o diplomație economică. E un parteneriat. România este a doua țară aleasă, după Germania. De ce România? Datorită relațiilor bune, a potențialului, a capitalului uman. Vrem să luăm toate aceste ingrediente, să le îmbunătățim, să creăm ceva nou. Scopul nostru principal este să ne împărtășim experiența cu prietenii noștri și suntem dispuși să ne împărtășim toate cunoștințele”, a declarat David Saranga, despre Romania-Israel Partnership Accelerator.

Astfel, studenții din ambele țări vor forma echipe mixte și vor lucra la provocoări definite de partenerii proiectului. După o săptămână de pregătire, echipele se vor alătura pre-acceleratorului Innovation Labs. Pe 20 mai, echipele vor trebui să-și prezinte MVP-urile în cadrul evenimentului Demo Day, în fața unui public format din peste 500 de mentori, parteneri, experți și reprezentanți ai administrației.

La eveniment a fost prezent și ministrul român pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea. ”Încercăm să încurajăm toate eforturile de inovație”, a declarat acesta. Totuși, el a vorbit despre programul Start-up Nation, un program care nu sprijină în niciun fel inovația în mediul de business și care susține doar business-urile preponderent tradiționale și IMM-urile clasice.