Samsung Galaxy Note 8 va fi anunțat oficial pe 23 august la New York, iar despre terminal au început să apară informații. Este evident că va păstra tradiția de anii trecuți și va fi un Samsung Galaxy S8 mai mare și care va avea și un stylus inteligent, conform jurnalistului Evan Blass (@evleaks).

Conform ultimelor imagini, Samsung Galaxy Note 8 este aproape identic cu Samsung Galaxy S8, având marginile curbate, linia directoare a telefoanelor de top din Coreea de Sud. În plus, dispozitivul va fi rezistent la apă și la praf, iar ecranul va avea 6,3 inci, un pic mai mare decât Samsung Galaxy S8+. Cu toate acestea, nu va părea un telefon masiv deoarece marginile sunt foarte subțiri.

Samsung Galaxy Note 8 va avea un procesor Samsung Exynos 8895, iar în Statele Unite vor fi și modele cu Qualcomm Snapdragon 835. 6GB de RAM începe să devină standardul premium, iar Note 8 nu va fi diferit, în timp ce capacitatea de stocare va începe de la 64 de GB.

Pe spate vor fi două camere foto, ambele de 12 megapixeli, una cu o diafragmă de 1.7 și autofocus dual-pixel, iar a doua cameră are o apertură de 2.4 și un zoom optic 2x. Bateria va fi de 3.300 de miliamperi și va avea caracteristici de încărcare rapidă cu ajutorul unui port USB Type-C. Prețul va fi în jur de 4.000 de lei în România.