Samsung Galaxy Note 9 este un dispozitiv cu o misiune importantă - aceea de a echilibra vânzările Samsung pe segmentul premium, după ce Galaxy S9 și S9+, lansate la începutul acestui an, au fost mai puțin populare decât se aștepta compania. Acesta este și unul dintre motivele pentru care sud-coreenii au ales să lanseze telefonul atât de devreme, noile device-uri din gama Note fiind prezentate, de regulă, în luna septembrie.

Prezentarea oficială poate fi urmărită aici începând cu ora 18.00 și poate fi urmărită live în clipul de mai jos.

Tot ce știm despre Samsung Galaxy Note 9 - specificații

Samsung Galaxy Note 9 va fi unul dintre cele mai puternice smartphone-uri disponibile pe piață. Având în vedere că cei de la Qualcomm nu au mai lansat vreun procesor nou în ultima vreme, putem specula că Note 9 va avea tot procesorul Snapdragon 845, găsit în prezent și pe Galaxy S9 și S9+. Americanii vor avea versiunea cu procesor Exynos 9810, iar legat de memoria RAM se zvonește faptul că noul flagship ar putea apărea și într-o versiune cu 8GB memorie RAM, fapt care i-ar da un avantaj în ceea ce privește performanțele, atât când vine vorba despre concurență, cât și despre vârfurile de gamă lansate la începutul anului.

Dacă cei 8GB de memorie RAM nu vor deveni realitate, atunci device-ul va veni sigur cu 6GB RAM, suficienți pentru orice tip de sarcină. Având în vedere unul dintre clipurile de teasing publicate de companie, telefonul s-ar putea să mai aibă un as în mânecă când vine vorba despre puterea de procesare.

La nivel de ecran, lucrurile ar rămâne, în mare, neschimbate față de Note 8. Samsung Galaxy Note 9 ar putea aduce un display de 6,3 inch, de tip AMOLED, cu rezoluție QHD și margini foarte subțiri. Bateria, în schimb, ar urma să primească un upgrade major - dacă anul trecut criticam Note 8 pentru autonomia sa foarte mică, anul acesta bateria de 4.000 mAh ar trebui să țină telefonul în funcțiune cel puțin o zi întreagă.

Un alt lucru cu care Samsung s-a lăudat în clipurile de teasing a fost capacitatea de stocare. Astfel, Note 9 ar putea veni și într-o versiune cu 512GB spațiu de stocare, lucru care va fi apreciat de către cei care fac multe poze, multe clipuri video sau care descarcă multe jocuri. Adaugă la cei 512GB interni și posibilitatea de a extinde memoria prin intermediul unui card microSD și deja ajungi la valori ale memoriei pe care ne-am obișnuit să le vedem doar pe PC-uri.

Designul Samsung Note 9

Din schițele, randările și fotografiile scăpate pe internet până acum, putem presupune că Samsung Galaxy Note 9 va fi aproape identic cu Note 8 din punct de vedere al designului. O diferență notabilă ar fi mutarea senzorului de amprente sub camera foto principală, lucru de apreciat, având în vedere că existau șanse mari să mânjești senzorul foto în loc să deblochezi telefonul în cazul modelului de anul trecut.

Pe lângă această modificare subtilă, s-ar putea să vedem că marginile superioară și inferioară ale ecranului devin și mai subțiri și sunt zvonite câteva culori noi, una dintre cele vehiculate fiind un galben aprins.

Camera foto de pe Note 9 va pune accentul pe filmare

Camera duală de pe Samsung Galaxy S9+ este una dintre cele mai bune disponibile la momentul actual pe un smartphone și sunt șanse mari ca Note 9 să folosească același setup dual capabil de apertură variabilă. Cei de la Samsung ar fi umblat un pic la stabilizare, lucru care va fi sesizabil la filmare, dar și la fotografierea pe timp de noapte, și există zvonuri că sud-coreenii vor include și posibilitatea de a filma în HDR cu Note 9.

Despre camera frontală nu se știe mare lucru, dar cel mai probabil va permite și ea generarea de avataruri personalizate, la fel ca cea de pe S9 și S9+.

Stylusul primește noi funcții

Stylusul de pe Samsung Galaxy Note 9 va primi, probabil, cel mai important upgrade de până acum. Mai exact, există zvonuri potrivit cărora noul stylus se va lega la smartphone prin Bluetooth, lucru care îi va oferi utilizatorului o serie de noi funcții. De exemplu, stylusul ar putea fi folosit pentru a declanșa camera de la distanță, pentru a schimba între slide-uri într-o prezentare PowerPoint etc.

Există și zvonuri care zic că noul stilou de pe Note 9 va avea și o serie de funcționalități gândite special pentru gameri, dar deocamdată nu sunt disponibile mai multe detalii în acest.

Totuși, rămânând la subiectul ”gaming”, Fortnite, unul dintre cele mai populare jocuri de tip Battle Royal, își va face debutul pe sistemul de operare Android prin lansarea sa pe Samsung Galaxy Note 9. Jocul va fi disponibil exclusiv doar pe Note 9 o perioadă, urmând după să ajungă și pe alte terminale cu Android.

Prețul Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 8 a fost anunțat inițial la prețul de 950 de dolari și se așteaptă ca Note 9 să vină, cel puțin în versiunea de bază, la același preț. Având în vedere că iPhone X s-a vândut remarcabil de bine și la un preț de peste 1.000 de dolari, nu ne-ar surprinde ca Samsung să încerce apele și în acest sens și să facă prețul de bază pentru Note 9 ceva mai mare.

Lansarea Samsung Galaxy Note 9

Prezentarea Note 9 este programată pentru data de 9 august, iar dezvăluirea se va face în cadrul unui eveniment special ce va avea loc în New York. Lansarea pe piață va avea loc la o săptămână sau două după acest eveniment.