Abonează-te pe YouTube
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Lectură de 4 min
Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.
Carantinarea nu este echivalentul unei vacanțe, iar mulți dintre voi, la fel ca și mine, trebuie să lucrați, însă trebuie să o faceți de acasă. Ca să fim productivi și eficienți la serviciu avem nevoie de un somn bun și voință de muncă, însă pe ele nu ne putem baza tot timpul. Pe ce ne putem baza, în schimb, sunt gadgeturile noastre: un PC de nădejde, router bun sau un smartphone performant.
În perioada asta de carantină am avut un partener excelent care a luat forma unui Samsung S20 Ultra 5G. Dreptunghiul ăsta lucios mi-a fost asistent, mașinărie de scris mailuri și mesaje, partener de joacă, carte de bucate, aparat de fotografiat și...telefon.
Importanța unui smartphone în munca fiecăruia dintre voi variază, dar sigur cu toții ați aprecia ce poate face un telefon de top, mai ales in aceasta perioada când nu putem iesi din case.
Pentru mine e foarte enervant ca un telefon să se blocheze atunci când am ceva important de făcut. Probabil e irelevant că trimit un mail cu un minut mai târziu cu un telefon mai puțin performant, însă pentru liniștea mea e important să folosesc un smartphone cu componente de top ca S20 Ultra. Cu acest telefon, practic zbor prin aplicații, meniuri și setări, fără să fiu nevoit să mă opresc, așteptând după procesor. Atunci când reiau o aplicație lăsată în fundal, aceasta pornește imediat datorită celor 12 GB RAM. De asemenea, fluiditatea este crescută de ecranul de 120 Hz, care face ca totul să fie mai clar.
Concret, am folosit telefonul pentru a răspunde la mailuri, atunci când nu eram lângă calculator, l-am folosit pentru întâlniri online video sau doar audio deoarece camera telefonului este mult mai bună decât cea a laptopului, iar pe desktop nu am cameră web. De asemenea, cu S20 Ultra am făcut foarte multe poze atât pentru uz personal, dar și pentru muncă. Dar despre asta vorbesc puțin mai târziu.
De asemenea, am un mod de lucru mai bun PC-smartphone datorită Samsung Dex. Am conectat telefonul la calculator printr-un cablu și interfața telefonului îmi apare direct pe desktop. Așa pot să văd notificări de la aplicații, să răspund la mesaje fără să mă uit la telefon. În plus, transferul de fișiere și fotografii este mult mai facil.
Dacă nu aș avea un PC, Dex ar fi de două ori mai util deoarece aș conecta telefonul la monitor prin cablu și aș avea un smartphone-PC care funcționează cu mouse și tastatură. O soluție pentru cei care nu vor să lucreze cu ecranele mici ale laptopurilor. De pe Dex redactezi texte, mailuri și cam tot ce ai nevoie pentru office work.
Un plus de productivitate îți aduce și funcția Bixby Routines, unde poți să realizezi anumite scenarii de utilizare. De exemplu, între anumite ore telefonul să treacă pe silențios și să nu-ți afișeze notificări de Facebook și așa mai departe. Secure Folder este o altă funcționalitate ce te ajută să-ți ții documentele în siguranță și fotografiile private.
În pauze, am folosit Samsung S20 Ultra să urmăresc un clip pe YouTube sau să termin un episod din Better Call Saul, însă și să fac o sesiune scurtă de gaming cu Call of Duty, sau Monument Valley 2, asta până la următorul mail.
După terminarea programului, am stat la taclale cu familia și cu prietenii fie prin clasicele apeluri audio, fie prin cele video. În perioada asta e mai important ca oricând să te vezi și să te auzi cu cei dragi, chiar dacă este prin intermediul unor ecrane ca acesta.
Nu în ultimul rând, carantinarea m-a obligat să gătesc mai mult decât cartofi prăjiți și omletă și numeroasele canale de gătit de pe YouTube și un ecran mare m-au ajutat în călătoria mea culinară.
Și acum să revenim la fotografie, una dintre pasiunile mele. Calitatea camerelor de pe un smartphone este un factor de decizie foarte important pentru mine atunci când vreau să cumpăr un telefon. Iar S20 nu m-a dezamăgit, nici chiar în condiții de iluminare mai puțin ideale, precum cele din interior.
Samsung S20 Ultra are un senzor principal de 108 MP cu o deschidere f/1.8, o cameră telefoto de 48 MP f/3.5 cu un zoom hibrid de 10x și unul digital de 100x, o cameră ultrawide de 12 MP, echivalentul a 13 mm și un senzor ToF 3D pentru detectarea profunzimii de câmp. Iar în față avem o cameră de 40 MP cu o deschidere f/2.2. Cam tot ceea ce ți-ai dori în acest moment de la un telefon de top. S20 Ultra poate filma chiar și 8K, are un mod super slow-motion, stabilizare optică și electronică și cu camera din față poți filma și clipuri 4K la 60 de cadre pe secundă.
Aici poți vedea câteva fotografii realizate cu Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, iar în clipul video de mai sus poți vedea și exemple de clipuri video filmate cu acest telefon, dar și un montaj, sper eu, amuzant cu pisica care-mi ține de companie în carantină.
Și toate aceste lucruri fără să-mi fac griji referitoare la baterie, care la cei 5000 miliamperi rezistă mult și bine, iar atunci când trebuie să pui telefonul la încărcat nu trebuie să-l ții prea mult deoarece suportă încărcare de 45 de wați pe fir și 15 wați wireless.
Într-un final, Samsung S20 Ultra este cel mai bun smartphone pentru productivitate de acasă sau de la birou. Este performant, are autonomie bună și se încarcă repede și are toate uneltele care să te ajute să lucrezi mai bine și mai eficient.