Astfel, pe 1 februarie, la ora locală 20:00, va avea loc evenimentul Samsung Unpacked 2023, ce va fi transmis online pe site-ul Samsung, dar și pe canalul de YouTube al companiei.

Principalele îmbunătățiri

În primul videoclip se vorbește despre "megapixeli care te vor face să spui wooow", deci acesta este un teaser pentru Galaxy S23 Ultra, care este așteptat să treacă la o cameră principală de 200MP. Celebrul Ice Universe a spus că noul hardware și procesarea mai bună vor îmbunătăți fotografiile și clipurile video de noapte realizate de telefoanele S23.

Toate cele trei modele Galaxy S23 vor fi echipate cu o versiune personalizată (cu viteze mai mari) a celui mai nou și mai bun chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, chiar și în Europa.

Dincolo de îmbunătățirea majoră a performanțelor, utilizatorii se pot aștepta și la o multitudine de îmbunătățiri suplimentare. Printre acestea se numără o autonomie superioară a bateriei (grație procesorului eficient din punct de vedere energetic și a capacităților mai mari ale bateriei) dar și un modul de cameră îmbunătățit pe modelul ultra-premium Galaxy S23 Ultra.

Camere foto și specificații

Cel mai probabil, versiunea Ultra a lui S23 va avea o cameră de 200 MP, dar nu se știe exact ce senzor foto va folosi pentru asta. Ar putea fi ISOCELL HPX care are pixeli cu o dimensiune de 0,56 microni pentru imagini de 200 MP, însă prin combinarea pixelilor, dimensiunea unuia ar putea crește la 1,12 microni și realizarea unor imagini de 50 MP.

Senzorul ISOCELL HPX suportă video 8K la 30 de cadre pe secundă, precum și înregistrarea HDR dublă fără întreruperi în modurile 4K și FHD. S23 și S23+, pe de altă parte, ar putea moșteni senzorul de 108MP pe care îl are acum Ultra, dar probabil că vor rămâne cu camerele principale de 50MP, ultrawide de 12MP și teleobiectivele de 10MP de altădată.

Mai jos poți vedea specificațiile tehnice vehiculate pentru cele trei telefoane:

Culori, preț și data lansării

Telefoanele Galaxy S23 ar putea fi lansate pe 17 februarie 2023. Este tipic pentru Samsung să își lanseze seria Galaxy S înainte de expoziția anuală MWC.

Se așteaptă ca Galaxy S23 Ultra să aibă același preț de pornire de 1199,99 dolari ca și predecesorul său, dar există și zvonuri în presa coreeană potrivit cărora va costa mai mult din cauza inflației. Samsung S23 și S23 Plus ar păstra aceleași prețuri de pornire ca și telefoanele de anul trecut din serie.

Samsung Galaxy S23 va ajunge pe piață în patru culori diferite, care sunt folosite și în cele două variante mai scumpe, Galaxy S23 Plus și S23 Ultra. Mai exact, este vorba despre culorile "Phantom Black" (negru), "Botanic Green" (verde), "Mystic Lilac" (roz/violet) și "Cotton Flower" (alb).

Așa cum era de așteptat, schimbările față de seria de modele anterioare sunt foarte limitate, astfel încât Samsung a rafinat doar designul și, practic, l-a simplificat și mai mult. Ieșirea în relief a modului camerei este complet eliminată, ceea ce înseamnă că lentilele ies doar individual din spatele carcasei.

Galaxy S23 are partea din față și cea din spate complet plate, doar camerele ieșind din dispozitiv în partea din spate. Camera frontală este din nou plasată central, sub marginea superioară a ecranului.

Aceste informații au apărut pe internet din diferite surse, însă vom afla toate detaliile oficiale începând cu 1 februarie și revenim cu informații actualizate. De asemenea, vom testa telefoanele din moment ce sunt disponibile.