Samsung Galaxy S9 și Samsung Galaxy S9+ nu se remarcă printr-o schimbare radicală de design față de ediția de anul trecut. Ba mai mult, având un S8 în momentul de față pot să spun că în partea din față sunt identice. Ceea ce nu e neapărat rău, dar unii fani vor fi dorit inovație și aici.

Ecranele au 6,2 inci și 5,8 inci, iar în partea din spate senzorul de amprene a fost mutat într-o poziție mai confortabilă - sub cameră. Din păcate, pentru șoferi, această poziție nu este ideală. Un senzor de amprentă frontal sau sub ecran ar fi fost de dorit.

La nivel tehnic telefoanele au îmbunătățiri incrementale față de anul trecut. Procesorul european este Exynos 9810 Octa cu performanțe foarte bune.

Samsung Galaxy S9 și Samsung Galaxy S9+ sunt disponibile la precomandă.

Cele mai mari îmbunătățiri vin la cameră, una dintre cele mai bune de pe piață. Dacă ai S8 nu vei simți nevoia de un update, dar dacă ai S7 sau alte telefoane, atunci S9 și, mai ales, S9+ e ceea ce trebuie. Camera dublă de pe S9+ are un obiectiv Wide și unul Tele pentru portrete. De altfel, modul portret e foarte bun.

Camera are Super Slow Motion, o funcție prin care se filmează la 960 de cadre pe secundă. Adică practic o secvență de 0,6 secunde poate fi redată în 6 secunde. De asemenea, Samsung sosește și cu AR Emoji, varianta propria de animoji. Acestea funcționează, dar par încă în faza beta și mai merită îmbunătățiri, mai ales în zona reproducerii feței, dar și a gurii, care se mișcă necontrolat.

Bateriile nu sunt foarte schimbate, telefonul mare are 3.500 de miliamperi, deci așteaptă-te la o zi de autonomie cel mult.

Pentru mai multe impresii, urmărește video-ul de mai jos și spune-ne părerea ta.