Cu toate că târgul de electronice de la Barcelona începe oficial abia de azi, câțiva mari producători de gadgeturi și-au prezentat în avans device-urile și tehnologiile cu care ne vor încânta în acest an. Unele dintre cele mai așteptate anunțuri au fost cele ale Huawei – care a lansat smartphone-urile P10 și P10 Plus -, ale sud-coreenilor de la LG – am putut vedea noul model G6 -, și ale Nokia – care, pe lângă o serie de telefoane cu Android, a readus pe piață, într-o formulă ceva mai actualizată, modelul 3310.

Samsung-TabS3_Dynamic-Pen_Silver_WIFI

Tot ieri, și Samsung a prezentat în premieră câteva dintre lucrurile pe care și-ar dori să le cumpărăm (și să le folosim) în acest an. Am strâns aici toate noutățile despre gadgeturile și tehnologiile lansate de Samsung la MWC 2017.

Samsung Galaxy Tab S3 și Samsung Galaxy Book

Galaxy Tab S3 aduce experiențe îmbunătățite în timpul jocurilor video și vizionărilor, oferind în același timp instrumente care îmbunătățesc productivitatea. Galaxy Book se adresează celor care caută o tabletă cu putere de calcul ridicată atât la birou cât și acasă.

Galaxy Tab S3 dispune de un ecran Super AMOLED de 9,7 inci, iar Galaxy Book vine cu ecran TFT LCD de 10,6 inci sau ecran Super AMOLED de 12 inci.

HDR (High Dynamic Range) pentru conținut video: Galaxy Tab S3 și Galaxy Book de 12 inci suportă conținut video în HDR (10 biți), oferind imagini realiste și culori profunde.

Samsung Flow: Samsung Flow ușurează lucrul atunci când ești în mișcare. Pentru o conectare în siguranță, Samsung Flow utilizează verificarea biometrică și poate conecta două dispozitive mobile pentru transfer de fișiere. De asemenea, acesta sincronizează notificările, astfel încât utilizatorii să nu rateze niciun mesaj important fie că utilizează smartphone-ul sau tableta.

S Pen cu un design nou: Pentru o experiență naturală de scriere, noul S Pen are un vârf cu dimensiuni mai reduse, de 0,7 mm, și o sensibilitate ridicată la presiune. S Pen-ul dispune de asemenea de funcții utile precum Screen Off Memo pentru notițe rapide, PDF Annotation pentru editare simplă și instrumente avansate de desen.

samsung Galaxy Book_1

Ambele tablete au o cameră principală de 13 megapixeli cu autofocus, dar și o cameră frontală de 5 megapixeli pentru fotografii de calitate. Tabletele dispun de spațiu de stocare ce poate fi extins și o baterie eficientă cu posibilitatea de încărcare rapidă. Bateria poate susține până la 12 ore de redare de conținut video în cazul Galaxy Tab S3 și 10,5 ore de redare video pentru Samsung Book (de 12 inci). Ambele dispozitive pot fi utilizate împreună cu tastaturi Pogo, fără a avea nevoie de încărcare separată sau alte operațiuni de conectare.

Samsung Gear VR

Noul Gear VR cu Controller extinde ecosistemul Samsung Gear VR și facilitează experiența de utilizare.

Controller-ul dispune de un design ergonomic, curbat, putând fi utilizat cu o singură mână și oferind o mai bună interacțiune, reducând mișcările capului pentru o experiență confortabilă. În plus, Controllerul dispune de de navigare îmbunătățită – touchpad-ul oferă o selecție a aplicațiilor mai rapidă și o interacțiune mai ușoară printr-o gamă mai variată de mișcări, inclusiv posibilitatea de a puncta, de drag and drop, de a trage dar și alte acțiuni, în timp ce Trigger permite o experiență îmbunătățită de gaming.

În plus, tastele Home, Volum și Înapoi localizate pe Controller oferă utilizatorilor cele mai importante funcții la îndemână, astfel încât aceștia să rămână concentrați pe conținut.

Noul Gear VR cu Controller dispune de o lentilă de 42 mm cu un unghi de vizualizare de 101 grade FOV și tehnologie avansată de corectare a distorsiunilor pentru a reduce orice neplăceri cauzate de mișcare. Acesta este compatibil atât cu micro USB, cât și cu USB Type C. De asemenea, noul Gear VR vine cu o bandă care susține controllerul atunci când acesta nu este folosit.

Noul Gear VR este compatibil cu Galaxy S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6 and S6 edge.

samsung Gear VR

Linia audio AKG by HARMAN

În primă fază, Samsung Galaxy Tab S3 va debuta cu difuzoare quad stereo AKG. Datorită posibilității de redare a conținutului video 4K pe ecranul Super AMOLED, Galaxy Tab S3 va aduce o experiență similară celei cinematografice, iar S Pen-ul va susține productivitatea. Difuzoarele AKG vor reda un sunet pur, fără distorsiuni. De asemenea, difuzoarele vor ajusta automat emiterea sunetului în funcție de modul în care este folosit dispozitivul, respectiv portret sau landscape, pentru un sunet de calitate.

Samsung și AKG își vor extinde colaborarea aducând experiența audio superioară AKG pe dispozitivele Samsung Galaxy. Astfel, anumiți utilizatori ai produselor Samsung Galaxy se vor bucura de sunet pur și natural oferit de căștile AKG incluse în pachetul smartphone-ului.

Produse și soluții comerciale 5G

Printre produsele prezentate s-au numărat și dispozitive pentru acces la conexiune wireless fixă, o stație de bază radio 5G (cu unitate de acces 5G), infrastructură pentru următoare generație de produse de rețea.

samsung 5G-FWA-E2E

Router-ul compact pentru locuințe 5G de la Samsung (Customer Premise Equipment sau CPE) oferă conectivitate directă și simplă la rețeaua fără fir, prin simpla plasare a router-ului lângă o fereastră care este aproape de stația de bază radio 5G. O rată de transmitere a datelor de până la 1Gbps va permite furnizorilor de servicii să dimensioneze rețelele care oferă o alternativă atractivă pentru implementările FTTH, adesea costisitoare.

Sistemul suportă spectrul de 28GHz mmWave - o frecvență comună pe piețele 5G de top - și este capabil să furnizeze până la 10Gbps între dispozitive, în raza sa de acoperire.