Programul de cercetare și inovație al Samsung, C-Lab (Creative-Lab) vine la ediția din acest an a Mobile World Congress (MWC) cu o serie de gadgeturi și aplicații axate pe tehnologiile de realitate virtuală și augmentată.

Monitorless samsung mwc 2017 ochelari smart display

Și cum ne mai despart doar două zile de începerea târgului din Barcelona (MWC 2017 are loc în perioada 27 februarie – 2 martie), sud-coreenii ne-au lăsat să aruncăm o privire rapidă la o pereche de ochelari de soare smart și la o aplicație de realitate virtuală (VR) care va ajuta persoanele cu probleme de vedere să acceseze conținut.

Monitorless este o pereche inteligentă de ochelari de soare care arată chiar cool (de fapt, ai spune că sunt o pereche normală de ochelari de soare) și care le permite utilizatorilor să aibă acces la conținut furnizat de un smartphone sau un PC. În esență, poți vedea pe lentilele ochelarilor ce ai pe telefon sau pe calculator fără a avea acces, fizic, la un monitor – prin intermediul tehnologiei Wi-Fi Direct. În plus, ochelarii pot fi folosiți și ca un device de VR sau realitate augmentată, de ajutor fiind ecranul electrocrom (similar celui folosit la oglinzile mașinilor) montat în spatele lentilelor normale. Noi am văzut o scurtă demonstrație pe ZDNet.