Programul de cercetare și inovație al Samsung, C-Lab (Creative-Lab) vine la ediția din acest an a Mobile World Congress (MWC) cu o serie de gadgeturi și aplicații axate pe tehnologiile de realitate virtuală și augmentată.

Monitorless samsung mwc 2017 ochelari smart display

Și cum ne mai despart doar două zile de începerea târgului din Barcelona (MWC 2017 are loc în perioada 27 februarie – 2 martie), sud-coreenii ne-au lăsat să aruncăm o privire rapidă la o pereche de ochelari de soare smart și la o aplicație de realitate virtuală (VR) care va ajuta persoanele cu probleme de vedere să acceseze conținut.

Monitorless este o pereche inteligentă de ochelari de soare care arată chiar cool (de fapt, ai spune că sunt o pereche normală de ochelari de soare) și care le permite utilizatorilor să aibă acces la conținut furnizat de un smartphone sau un PC. În esență, poți vedea pe lentilele ochelarilor ce ai pe telefon sau pe calculator fără a avea acces, fizic, la un monitor – prin intermediul tehnologiei Wi-Fi Direct. În plus, ochelarii pot fi folosiți și ca un device de VR sau realitate augmentată, de ajutor fiind ecranul electrocrom (similar celui folosit la oglinzile mașinilor) montat în spatele lentilelor normale. Noi am văzut o scurtă demonstrație pe ZDNet.

În plus, Samsung va avea la MWC 2017 și o aplicație nouă pentru gadgeturi mobile, denumită Relúmĭno care va ajuta persoanele cu probeme de vedere să urmărească programele preferate la TV sau să citească.

O altă aplicație foarte tare pe care o va lansa Samsung este traVRer, un video app filmat la 360 de grade, care le promite utilizatorilor o imersiune completă în diferite destinații turistice din întreaga lume (utilizatorii vor experimenta destinația cu atmosfera de acolo, sunete, evenimente). Numai bună pentru a retrăi unele dintre cele mai frumoase momente din vacanță, sau pentru a ne pregăti să descoperim un loc nou.

traVRer samsung app aplicatie mwc 2017