Ecranul mare de 55 inci acaparează întreg câmpul vizual al utilizatorului prin curbura sa de 1000R, acoperind inclusiv vederea periferică. Acest lucru este accentuat și mai mult de modul Cockpit, care permite rotirea ecranului prin intermediul HAS (Height Adjustable Stand - suport reglabil pe înălțime), dar și al funcțiilor de înclinare și pivotare. În acest fel, utilizatorul își poate crea mediul ideal de joc, care să îi confere senzația că face complet parte din lumea captivantă din spatele ecranului.

Odyssey Ark aduce cu el tehnologia revoluționară Quantum Matrix de la Samsung, care folosește Quantum Mini LED-uri și permite astfel un control ultra-fin și precis al LED-urilor dens distribuite. Cu procesarea nou-adăugată de 14 biți și o tehnologie sofisticată de control a iluminării, pasionații de gaming pot vedea atât scene întunecate, cât și luminoase, și se bucură de o grafică ultra-realistă cu 16,384 niveluri de negru.

Raportul de contrast static de la un milion la unu dezvăluie chiar și cele mai subtile detalii cu o claritate perfectă. În plus, procesorul neural Quantum Ultra duce calitatea conținutului la o rezoluție de 4K prin utilizarea datelor generate de 20 de rețele neurale.

Pentru o experiență cinematografică supremă, Odyssey Ark folosește tehnologia Samsung Matte Display și Sound Dome. Ecranul mat are un strat anti-reflexie, minimizând distragerile și păstrând utilizatorii concentrați asupra conținutului din fața lor. Prin „Sound Dome Tech”, cu un Sound Booster inteligent și Dolby Atmos, experiența sunetului surround de pe Odyssey Ark este una mult mai intensă.

Cele patru boxe, una la fiecare colț și două woofere centrale au ca rezultat un sunet realist și bogat datorită unui canal de 60W 2.2.2, cu cele mai joase note de 45 Hz întâlnite până acum la un ecran sau soundbar de gaming.

Odyssey Ark are o rată de reîmprospătare de 165Hz și o rezoluție de 4K (3,840 x 2,160) ce dispune de un timp de răspuns de 1ms (GtG) cu ajutorul AMD FreeSync Premium Pro, ceea ce maximizează precizia imaginii de pe ecran și le oferă jucătorilor un avantaj competitiv în mediile cu mișcare rapidă.

Ecranul Flex Move le permite utilizatorilor să regleze dimensiunea ecranului între 55 și 27 inci, să modifice poziția ecranului și chiar să schimbe raportul de aspect între 16:9, 21:9 și 32:9 – toate cu o singură atingere a Ark Dial. Această libertate de ajustare nu este prezentă numai în poziția orizontală, ci și în cea verticală, lucru care le oferă utilizatorilor un control și mai mare asupra experienței de vizionare. Vizualizarea multiplă oferă posibilitatea de a folosi ecranul mare la întregul său potențial prin afișarea a până la patru ecrane simultan pe orizontală sau trei în modul Cockpit. Acest lucru elimină nevoia de a avea mai multe monitoare, astfel încât jucătorii să se poată bucura de un mediu mai organizat.

Bara de jocuri este un instrument foarte util care le permite jucătorilor să-și vadă rapid și ușor starea de joc și să controleze setările importante fără a fi nevoie să părăsească ecranul de joc. De la verificarea FPS (cadre pe secundă), HDR (High Dynamic Range) și VRR (Variable Refresh rate), până la reglarea setărilor, cum ar fi de exemplu aspect ratio, timpul de răspuns sau modul Game Picture, bara de jocuri îi conferă jucătorului și mai mult control.

Precomnezile pentru Odyssey Ark de la Samsung vor fi disponibile începând cu 15 august 2022, iar în SUA prețul este de 3500 de dolari.