Compania EXE Software a realizat o cercetare în care se arată faptul că acceptarea inovației favorizează luarea deciziilor corecte, consolidează relațiile de afaceri și, în general, conturează un parcurs mai bun al companiei.

În acest moment, există șapte tehnologii care pot face diferența în viața unui business, fiecare contribuind în felul său la transformarea digitală.

  1. Cloud

Oferă flexibilitate, scalabilitate și agilitate, fiind o componentă cheie, inevitabilă pentru transformarea digitală.

  1. Mobile

Aplicațiile mobile aduc adaptabilitate și portabilitate companiilor. În condițiile de astăzi, în special în contextul lucratului remote și a flexibilității programului de lucru, mobilul este o tehnologie puternică, utilă oamenilor pentru a rămâne conectați permanent cu domeniul în care își desfășoară activitatea.

  1. Inteligența artificială și Machine Learning

Având disponibil un volum tot mai mare de date, tehnologia de învățare automată și puterea de calcul de înaltă performanță, inteligența artificială este folosită mai mult ca oricând pentru a oferi informații analitice excelente. Acest lucru dă naștere la noi metode de rezolvare a problemelor și deschide o ușă de posibilități vaste pentru viitor.

  1. API Integration

API este tehnologia prin care se oferă accesibilitate sporită la informații și se poate asigura interconectivitatea între sisteme și companii.

  1. Robotics (RPA)

Unul dintre primii pași ai transformării digitale pentru majoritatea industriilor este automatizarea. Robotics poate lua povara sarcinilor banale de pe umerii angajaților și îi poate ajuta să se concentreze asupra muncii care le necesită expertiza. Ajută oamenii în operațiunile lor, aducând eficiență, viteză și acuratețe sarcinilor și oferind putere afacerilor prin procesul robotizat.

  1. Digital Twin

Un „Geamăn” digital ca o copie digitală a ceva fizic, cum ar fi un produs, un proces sau o sarcină. Folosind un Geamăn digital se pot face simulări, măsura rezultate și prezice comportamente referitoare la omologul său fizic. Pentru a lua decizii în timp real pe baza datelor, a proiecte procese, a explora oportunități și a îmbunătăți procesele existente, gemenii digitali vor fi utilizați într-un ritm accelerat, în următorii ani.

  1. Internet of Things (IoT) și 5G

Sunt două tehologii revoluționare de transformare digitală, care promit să aducă o eficiență excelentă în mai multe industrii. Odată cu implementarea 5G, aplicațiile IoT vor atinge un nou standard. În această eră, în care companiile trebuie să rămână conectate în orice moment, rețeaua 5G cu viteză mare, capacitate mai mare și latență mai mică este tehnologia de care va fi nevoie.