Debutul la Bursă are loc după atragerea de la investitorii din piața de capital a 12,7 milioane de lei, fonduri destinate dezvoltării grupului și lansării de noi produse. Grup Șerban Holding și-a început activitatea în anul 1994, în Onești.

În prezent, afacerile grupului sunt extinse pe mai multe direcții de dezvoltare, precum agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban, distribuție și transport.

”Grup Șerban Holding este o companie de referință pentru agricultura românească, atât în calitate de producător de materie primă, cât și în calitate de procesator, având linii de business diversificate. Prezența unei asemenea companii la Bursă este cu siguranță un atu atât pentru noi, cât și pentru investitorii de la BVB. Listarea are loc într-un context regional dificil și imprevizibil, dar piața locală de capital și investitorii activi au reușit până acum să își demonstreze maturitatea și reziliența”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Brandul Grup Șerban a fost construit în peste 27 de ani de existență, perioadă în care ne-am extins activitatea pe mai multe direcții de dezvoltare conectate cu domeniul agriculturii și am ajuns să fim o companie locală cu o cifră de afaceri ce se apropie de 100 de milioane de euro. Sunt încrezător că investitorii de pe piața de capital vor fi pentru noi un partener de lungă durată, cu care vom reuși să dezvoltăm și mai mult liniile noastre de business în anii ce urmează, prin investiții eficiente în proiecte agricole sustenabile și aliniate celor mai înalte standarde de calitate. Avem în plan ca în următorii zece ani să investim aproximativ 250 milioane de lei în extinderea suprafețelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigații, facilităților de producție, precum și a capacităților de depozitare. Le mulțumim investitorilor pentru încrederea acordată proiectelor noastre și sperăm ca odată cu debutul de astăzi să vină alături de noi din ce în ce mai mulți acționari GSH”, a declarat Nicolae Șerban, fondator și CEO al Grup Șerban Holding.

Grup Șerban Holding a derulat în 8 decembrie 2021 un plasament privat de acțiuni, în cadrul căruia au participat 80 de investitori, dintre care 18 investitori calificați și 62 de investitori de retail. Compania a emis un număr de 5.974.247 acțiuni în cadrul operațiunii de majorare de capital, cu o valoare nominală individuală de 1 leu, la un preț de 2,12 lei/acțiune.

Grup Șerban Holding exploatează în prezent peste 12.000 de hectare de teren arabil, în județele Vaslui, Vrancea și Bacău. La finalul anului 2020, la nivel de grup, erau 350 de angajați.

În anul 2020, Grup Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei și un profit net de 24 milioane de lei. În S1 2021 cifra de afaceri a companiei a fost de 121,6 milioane de lei, în creștere cu 19% față de S1 2020. Profitul net consolidat din primele șase luni din 2021 a fost de 4,9 milioane de lei, o creștere de 37,4% față de S1 2020.