Curățenie pe ultima sută de metri înaintea Crăciunului, grămezi de rufe care așteaptă să fie spălate sau câteva ore de leneveală în fața televizorului. Indiferent de situație sau de alegerile tale, avem câteva propuneri de gadgeturi care ți-ar putea face viața mai ușoară. La fel și dacă te hotărâști să pleci de acasă și vrei totuși să vezi (sau să controlezi) ce se întâmplă în lipsa ta.

Senzori FIBARO pentru platforma smart home dezvoltată de Apple

FIBARO a lansat o nouă linie de dispozitive compatibile HomeKit, platforma pentru casa inteligentă dezvoltată de Apple.

Cei trei noi senzori – senzorul de inundație, senzorul de mișcare și senzorul pentru ușă/fereastră – înglobează tehnologia intuitivă și designul minimalist cu tehnologia wireless Bluetooth pentru un consum redus de energie.  Alături de senzori, FIBARO pune la dispoziție și o nouă aplicație, care utilizată împreună cu un Apple TV sau iPad, permite accesul și controlul de la distanță, din afara casei inteligente. Cele trei dispozitive pot fi controlate și prin aplicația Apple Home în iOS 10 și pot fi comandate vocal cu ajutorul lui Siri direct de pe iPhone, iPad, iPod sau Apple Watch.

Senzorul de inundație FIBARO detectează prezența apei încă de la prima picătură, fiind primul astfel de dispozitiv din ecosistemul Apple HomeKit. Senzorul este echipat cu sonde telescopice din aur, ce îi permit funcționarea pe suprafețe neregulate și în spații greu accesibile. Funcționează și ca senzor de temperatură.

Senzorul de mișcare FIBARO este un multi-senzor care detectează mișcarea, măsoară temperatura ambientală și intensitatea luminoasă. Suportul inteligent permite plasarea acestuia în orice loc din casă, chiar și pe tavan, perete sau altă suprafață.

Senzorul pentru ușă/fereastră FIBARO detectează deschiderea și închiderea ușii sau ferestrei, fiind în același timp și un senzor de temperatură. Este disponibil în șapte variante de culoare pentru a se potrivi oricărui decor.

Mașina de spălat cu ușă suplimentară

Dacă tocmai ce ți-ai dat seama că ai uitat să pui și fularul la spălat, atunci o mașină Samsung WW8500 AddWash e exact ce îți trebuie: are o ușă suplimentară care îți permite să adaugi haine (sau chiar de extra detergent și balsam) și după începerea ciclului de spălare. 

La o simplă apăsare a butonului de pauză, ușa secundară Add Door se deschide și permite adăugarea articolelor vestimentare suplimentare, precum pulovere, prosoape sau chiar pantaloni. În plus, mașina de spălat dispune de funcții de siguranță, cum ar fi blocarea ușii, pentru a-i împiedica pe cei mici să o deschidă accidental. Ușa suplimentară se deschide doar în momentul în care tamburul s-a oprit complet din rotație, iar temperatura din interiorul mașinii este mai mică de 50°C, pentru a preveni accidentele casnice.

Mașina de spălat Samsung WW8500 AddWash poate fi controlată de pe propriul smartphone, funcțiile smart fiind disponibile pe sistemele de operare Android și iOS. Astfel, utilizatorii pot stabili începerea unui nou ciclu de spălare chiar dacă nu sunt acasă și îl pot monitoriza de la distanță. În plus, mașina de spălat trimite diverse notificări pe smartphone-uri înainte de începerea unei noi etape din ciclul de spălare (clătire, stoarcere), în cazul în care aceștia vor dori să adauge, spre sfârșit, haine din țesături delicate.

Aspiratorul fără sac

Germanii de la Miele au intrat în acest an și pe segmentul aspiratoarelor fără sac și au lansat Blizzard CX1. Îl puteți folosi foarte simplu: compartimentul de praf se trage, pur și simplu din aspirator de mâner, iar resturile sunt aruncate prin apasarea unui singur buton, fără să se împrăștie niciun fir de praf.

Centrul de comandă din sufragerie

Dacă vrei să ai acces rapid și dintr-un singur loc la tot conținutul de divertisment iar televizorul tău să devină centrul de control al întregii case, ar trebui să încerci televizoarele SUHD de la Samsung.

Prin integrarea sistemului de operare Tizen, Samsung Smart TV 2016 facilitează accesul la conținutul preferat, precum și alte servicii, filme sau jocuri, toate într-un singur loc. În plus, aplicația pentru mobil Samsung Smart View le oferă utilizatorilor posibilitatea de a împărtăși instantaneu conținut cu familia. Aplicația Smart View actualizată este acum compatibilă nu doar cu dispozitivele Samsung Galaxy, ci și cu cele cu sistem de operare Andoid și iOS și computere cu sistem de operare Windows.

Și cum televizoarele dispun de tehnologia IoT hub, acestea se pot conecta și controla peste 200 de dispozitive compatibile cu Smart Things, fie că vrei să vezi cine sună la ușă, să încui ușa sau să închizi lumina, totul din fața ecranului.

Senzori și oglinzi smart 

Siebo Smart Home de la Allview este un sistem destinat caselor inteligente care include diverși senzori (de fum, gaz, lumină), o oglindă inteligentă și o cameră cu rol de unitate centrală denumită Siebo SmartCam. Senzorii pot fi controlați de pe orice smartphone sau tabletă prin intermediul aplicației Android dezvoltate de Allview (are la bază varianta Lollipop 5.1), iar aplicația aferentă pentru sistemul de operare iOS va fi disponibilă din 2017.

Confortul casei tale

Centralele în condensare Ariston Clas Premium Evo şi Genus Premium Evo asigură o economie de până la 25% la consumul de gaz şi un randament ridicat, beneficii ce se reflectă în costurile lunare. În plus, pot fi controlate de la distanță cu aplicația Ariston NET.

Ariston NET permite încălzirea locuinței de la distanță și pregătirea apei calde menajere în momentul oportun, înainte de întoarcerea proprietarilor acasă, fiind necesară o conexiune la internet. Cu ajutorul aplicaţiei se poate seta o temperatură diferită în fiecare cameră din locuință şi chiar pot fi gestionate sistemele de încălzire şi producere de apă caldă menajeră din mai multe locaţii.

Pentru a putea fi instalată, este necesar ca centrala să fie echipată cu kit-ul multi-zone Ariston Sensys Net, compus din dispozitivul de termoreglare Sensys și din gateway, care apoi trebuie conectat prin wi-fi la Internet. Odată montate acestea, utilizatorul nu trebuie decât să descarce aplicaţia Ariston Net din GooglePlay sau App Store şi să o instaleze pe un telefon mobil sau pe o tabletă ce dispune de sistemul de operare iOS sau Android.