În ultimele 30 de luni, beneficiarii ScaleIT au strâns peste 140 de milioane de dolari din investiții, mai mult decât 25% din capitalul total strâns în Italia în aceeași perioadă (Q4 2015 - Q1 2018).

Companii importante care au progresat cu succes ca rezultat al participării la evenimentele ScaleIT includ: Motork, Bemyeye, Musement, Tok.tv, Shopfully, Cuebiq, Spreaker (în prezent fuzionată în Voxnest). Trei dintre startup-urile selectate în ediția de anul trecut, Artemest, Soundreef și HelloHungry.com, au încheiat noi runde de finanțare în mai puțin de 4 luni de la eveniment.

Afacerile eligibile tip scale-up se pot înregistra până vineri, 15 iunie 2018.

Criterii de eligibilitate

  • Realizarea unei cifre de afaceri de cel puțin 1 milion de euro în ultimele 12 luni sau de cel puțin 1 milion de utilizatori lunari (în cazul comerțului online B2C)
  • Creștere de la an la an de aproximativ 100%
  • Cel puțin 20% din cifra de afaceri totală generată în străinătate sau să existe o strategie clară și durabilă de internaționalizare.

Câștigătorii vor intra pe lista scurtă până la 31 august și vor fi invitați să participe la evenimentul cu o durată de două zile, pe 17 și 18 octombrie 2018, în Milano, Italia. La eveniment, scale-up-urile își vor prezenta modelul de afaceri către public și vor avea întâlniri unu-la-unu cu investitori internaționali și fonduri cu capital de risc (seria A, B și C de runde de finanțare, variind între 3 - 30 de milioane de euro.

Lorenzo Franchini, partener fondator ScaleIT, a declarat că la evenimentele anterioare, ScaleIT a construit relații de încredere cu peste 350 de investitori din Europa, SUA, Asia și Israel. „Acest lucru a fost posibil pentru că le-au prezentat companii de înaltă calitate”, afirmă el.

ScaleIT este un eveniment / platformă care aduce împreună cele mai bune afaceri de tip scale-up din sudul și sud-estul Europei și fonduri de top cu capital de risc investite în respectivele regiuni.