Potrivit unui anunț al Uber România, prețul curselor de peste 15 kilometri se va modifica de astăzi. După parcurgerea primilor 15 kilometri, valoarea tarifată pentru fiecare kilometru parcurs în plus va fi mai mare pentru Uber X, Uber Select, Uber Green și Uber ChildSeat.

Astfel, acestea vor fi tarifele Uber după 15 kilometri:

  • Uber X - 3 lei pe kilometru
  • Uber ChildSeat - 3 lei pe kilometru
  • Uber Select și Uber Green - 4 lei pe kilometru

Odată cu această schimbare, tarifele externe pentru suburbii, adică localitățile limitrofe Bucureștiului, de exemplu, nu se mai aplică. Taxa de parcare pentru cursele preluate de la aeroport, adică cei 3 lei care se adaugă la fiecare cursă pentru parcarea mașinii în zona specială din aeroport, rămâne nemodificată.

De exemplu, pentru o cursă UberX ce are o distanță de 25 de kilometrii și o durată de 64 de minute tariful actual este de 57,97 RON(brut). Prin noua metodă de tarifare a distanței, tariful cursei va ajunge la valoarea de 64,97 RON(brut). Tarifarea cursei Uber va continua să aibă o componentă de distanță, care este impactată de această schimbare și una de timp, ce rămâne neschimbată și variază doar în funcție de produs.