UiPath a anunțat construcția centrului de cercetare în Bellevue, Washington, condus de către Param Kahlon, care a lucrat la Microsoft și SAP Labs în trecut. Param va conduce și coordona echipele din Bellevue, Bangalore și București.

Centrul din Bellevue va fi folosit pentru a cerceta impactul inteligenței artificiale asupra platformei UiPath. Cum platforma UiPath e construită pe baza componentelor Microsoft .NET, apropierea de cartierul general al gigantului american va fi un avantaj.

În momentul de față UiPath are peste 590 de angajați în 14 țări, iar ținta pentru 2018 este o creștere a numărului de angajați cu 65%.

UiPath, o companie din România cu sediul la New York, care face softuri de automatizare a proceselor, este evaluată la 1,1 miliarde de dolari. Compania a primit recent o investiție în valoare de 153 de milioane de dolari de la un grup de investitori din care face parte și CapitalG, vehiculul de investitii al Alphabet (Google).

Runda de investiție este condusă de Accel - investitorul principal al primei runde, căruia i s-au alăturat doi noi finanțatori, CapitalG și Kleiner Perkins Caufield & Byers. Primii investitorii ai UiPath – Earlybird, Credo Ventures și Seedcamp – participă și ei în această rundă.

În 2017, portofoliul de clienți UiPath a crescut de la mai puțin de 100 la peste 700, iar venitul anual recurent a crescut de 8 ori față de anul anterior. Printre clienții noi ai firmei se numără BMW Group, Dairy Farm Group, Dentsu, Huawei, Morningstar și Sumitomo Mitsui Financial Group.