Articolul acesta a apărut în secțiunea „Nota redacției” din newsletter-ul start-up.ro de joi, 28 aprilie. Puteți să vă abonați la newsletter aici.


În acest moment citesc Atomic Habits scrisă de către James Clear, o carte foarte recomandată cercurile de business și de dezvoltare personală și pe bună dreptate. Este o carte care-ți poate fi ghid în călătoria ta de a-ți îmbunătăți viața sau business-ul.

Cartea a rezonat cu mine deoarece tot timpul am crezut că trebuie să muncești (inteligent) și să fii dedicat dacă vrei să ai succes, iar pe asta mizează și James Clear în această carte: dezvoltarea unor obiceiuri mici (pozitive) care pot avea un efect mare pe termen lung. Schimbări care pot părea minore duc la niște rezultate remarcabile.

Să faci 10 flotări în fiecare zi nu e impresionant, dar la finalul anului ai fi făcut 3650 de flotări. Să citești 20 de pagini în fiecare dimineață la cafea e un efort mic, însă la finalul anului vei fi citit 7300 de pagini, adică 20-25 de cărți.

Este greu să menții obiceiuri bune și să le elimini pe cele rele pe o perioadă lungă de timp și eu mă chinui cu asta o să încerc să fac mai aplicat asta urmând sistemul lui James Clear. Nu o să rezum aici esența cărți deoarece vă invit să o citiți sau puteți găsi diferite rezumate pe internet, ci am vrut ca acest mesaj să fie un reminder de dimineață la tine în inbox că poți îmbunătăți lucrurile, atât pe plan personal, cât și în afaceri.

Indiferent de ce vrei să obții nu uita că niciun obicei pozitiv însușit nu este prea mic și poate duce la performanțe remarcabile.