Înscrierile se fac online până pe data de 15 ianuarie iar studenții și alumni școlii, codecoolerii, vor pune la treabă pro bono abilitățile de programare pentru ca proiectele câștigătoare să prindă formă online. Proiectul pilot face parte din strategia Codecool de a se implica activ în procesul de digitalizare.

În luna faptelor bune, care aduc beneficii pe termen lung, școala de programare Codecool lansează proiectul pilot #CoderSocial adresat ONG-urilor care au nevoie de ajutor când vine vorba de prezența online. Obiectivul campaniei este de a echipa 3 proiecte câștigătoare cu instrumente digitale care să-i aducă mai aproape de comunitățile lor, cum sunt website-urile sau aplicațiile, care fac parte din rutina digitală a multor utilizatori.

Înscrierile se fac online până pe 15 ianuarie iar Codecool oferă câte o echipă dedicată pentru fiecare dintre cele 3 organizații finaliste. Call-ul de proiecte se adresează ONG-urilor din București din toate domeniile - integrare socială, mediu, sănătate, educație, cultură și nu numai. Cei care vor duce proiectele de la start la final sunt absolvenții școlii de programare, care vor pune în practică abilitățile tehnice dar și creative și de coordonare în echipă pentru a realiza cu succes proiectul, iar fiecare echipă va fi ghidată de un mentor Codecool cu experiență.

“Ne bucurăm că putem încheia anul acesta, care nu a fost lipsit de provocări și oportunități, cu o astfel de inițiativă de susținere a organizațiilor non-guvernamentale care luptă pentru a face o diferență. Le suntem alături cu ce știm să facem cel mai bine - să codăm. Implicarea, solidaritatea, empatia, sunt valori pe care le prețuim și care ne ghidează în activitatea școlii iar anul acesta am lansat o serie de campanii pilot prin care am oferit burse la cursurile noastre pentru femeile care vor să învețe programare iar acum ne îndreptăm atenția către societatea civilă”, a declarat Claudia Tamași, country manager Codecool România.

Proiectul adresat ONG-urilor completează strategia prin care Codecool își propune să se implice activ pentru schimbarea în mai bine a comunității din care face parte prin diminuarea diferențelor de gen din domeniul IT și susținerea digitalizării. În cursul acestui an, școala de programare a lansat la nivel European programul de burse CoderGirl prin care îndeamnă femeile să aleagă programarea ca opțiune de formare sau reconversie profesională. Programul a fost implementat în România și în alte țări ale Europei de Est unde școala este prezentă, iar bursele au fost însoțite de garanția unui job în IT.

ONG-uri din București își pot înscrie proiectul pe pagina campaniei Coder Social completând formularul. Pe lângă informații de bază despre organizație, este nevoie să incluzi detalii despre proiectul pe care vrei să-l dezvolți alături de Codecool - beneficiarii, scopul, schimbarea pe care o aduce și orice alte detalii care pot face proiectul remarcat.

Cele trei proiecte câștigătoare vor fi anunțate anul viitor. Tot în 2022 va începe și dezvoltarea pro bono a materialelor de către echipa Codecool.