Conform The Recursive, Bloomcoding este primul startup edtech din Republica Moldova care reușește să ridice o rundă de 1 milion de euro de la investitori.

Compania are un an și jumătate pe piață și vrea să devină lider de piață în zona de educație pentru programare la copii. Au ajuns la 1.000 de studenți lunari și sunt activi pe piața din România și Bulgaria. De asemenea, au trecut pe la Rubik Hub, sTARTUp Day 2022 și Genesis StartUp Academy.

Credo Ventures a investit anterior în UiPath, iar Inovo în unicornul Booksy. De asemenea, la investiție a contribuit fondul ucrainean din Kiev u.ventures. Cu investiția de 1 milion de euro Bloomcoding vrea să angajeze 30 de oameni noi și 100 de instructori.

De curând, Emil Chichioi, CEO Bloomcoding, a fost invitat la podcastul „Mai Departe”, realizat de către Rockit Moldova.

În cadrul discuției, Emil a discutat despre cum s-a transformat din campion la Counter-Strike în ONG-ist dedicat în domeniul educației, dar și de ce a plecat din Republica Moldova și a ajuns în Olanda la studii.

Puteți urmări discuția lui Emil Chiochioi mai jos.

De asemenea, puteți să vă abonați la podcastul „Mai Departe” aici.

Bloomcoding oferă cursuri de programare ce folosesc tehnologia pentru a atrage copiii. De asemenea, startup-ul are abonamente în funcție de numărul de lecții. În România, 24 de lecții timp de 6 luni costă 290 de lei pe lună, într-un grup de maximum 4 copii și care are un instructor dedicat.

Anterior în Bloomcoding a investit și Dan Oros, Head of Marketing la Google România.