”Hubcelerator reprezintă pentru noi unul din programele ancoră de susținere a antreprenorilor, iar pasul făcut în acest an de a organiza două ediții, atât în București cât și în Cluj este o evoluție naturală a ultimilor doi în ani în care am deschis Impact Hub Cluj-Napoca și aproape am triplat spațiul din București”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub Bucharest și Cluj-Napoca.

Impact Hub caută pentru acest program antreprenori din orice domeniu de activitate, iar modelele de afacere pot fi variate, fie că este vorba de profit / non-profit sau modele de business hibrid. Se pune accent pe noutatea afacerii, pe mentalitatea de învingător, pe pasiune și pe determinarea de a participa activ la accelerator.

Cum funcționează programul Hubcelerator?

Fiecare participant va primi un mentor dedicat, ales conform ariei de expertiză și necesităților sale și care îl va asista pe tot parcursul programului. Printre mentorii de anul acesta se numără: Alexandru Ghiță (Fondator&Președinte, Educativa), Raluca Radu (Country Manager, Answear), Mihai Moghior (Managing Partner, GRI) sau Vlad Craioveanu (CEO, Impact Hub Bucharest și Cluj-Napoca). Lista completă și updatată este disponibilă pe site-ul programului.

Cele 100 de ore de mentorat și cele 80 de ore de workshop-uri sunt structurate sub forma unui program complex, care include insight-uri valoroase despre tot ce înseamnă business modeling, inovație, planning, validare, contabilitate, marketing, social media, finanțare.

Viitorii antreprenori vor beneficia de 10 workshop-uri, pentru a înțelege cum funcționează un startup, sesiune Mentoring Madness, în cadrul cărora profesioniști și antreprenori oferă feedback aplicat, 3 Monday Meetups, întâlniri cu membri ai comunității Impact Hub, consultanță pentru a porni o campanie de crowdfunding, vor ține 1 pitch în fața comunității de antreprenori, experți și investitori Impact Hub și vor beneficia de membership Impact Hub Connect pentru 3 luni (octombrie – decembrie).

Înscrierile în Hubcelerator

Înscrierile se fac direct pe site, până pe 25 septembrie, prin completarea formularului de aplicare. Startup-urile vor trece printr-o etapă de selecție, iar finaliștii vor începe programul efectiv pe 9 octombrie.

Până acum, peste 100 de participanți au profitat de experiența mentorilor și de procesele clare de accelerare, printre startup-urile participante numărându-se Aviziero, Bookletta, Dare to Rug, Iutta, LEMNIA, Sunday Bagels & Coffee sau Zuriell.

În general, doar 1 din 10 startup-uri supraviețuiește primului an. Dintre participanții la program în ultimele 4 ediții însă, peste 50% și-au continuat activitatea și după primul an, iar 19% dintre ei sunt deja profitabili.