UPDATE:

SeedBlink a strâns într-o zi 500.000 euro pentru acelerarea dezvoltării. Într-o singură zi, 74 de investitori au participat la campania platformei, cu o medie de 6.000 de euro investiți.


UPDATE:

SeedBlink a anunțat auto-listarea la ora 10, iar până la ora 12:30 suma strânsă prin equity crowdfunding a depășit cei 200.000 de euro alocați.

Datorită interesului din partea investitorilor înregistrați pe platformă, SeedBlink a decis să aloce pentru crowdfunding o sumă de 400.000 de euro, față de cea anunțată inițial de 200.000 de euro, dar diminuând din suma alocată discuțiilor cu fondurile de tip Venture Capital.

Așadar următoarea fază a dezvoltării SeedBlink va putea fi finanțată prin contribuția suplimentară în valoare de 100.000 de euro a celor 5 acționari existenți și prin equity crowdfunding pentru suma de 400.000 de euro. Pentru totalul de 500.000 de euro, SeedBlink emite 10.17% capital nou.

De asemenea, SeedBlink va continua să exploreze atragerea de tichete de la fonduri de tip VC de până la 200.000 de euro, în condiții aliniate pentru toți investitorii.

Până la momentul listării, aportul c-fondatorilor se ridică la 150.000 de euro.


Urmează o dezvoltare accelerată în următorul an, cu susținerea partenerilor tradiționali și cu soluții noi de promovare a listărilor locale și regionale, abordare potențată inclusiv de noul Regulament European de Crowdfunding, aprobat și care se va implementa în 2021. Anul doi va surprinde pregătirea pentru scalare, atât cu startup-uri cât și cu investitori din regiune. În următorii 3 ani, platforma va construi în jurul său o comunitate de 30.000 de investitori din regiune, cărora le va propune 175 alternative de investiții în tot atâtea startup-uri inovative”, spun fondatorii platformei.

Soluția dezvoltată pentru equity crowdfunding este primul produs implementat în această zonă a lumii dintr-o suită de produse destinate investițiilor în startup-uri. Un avantaj pentru startup-urile listate si pentru ecosistemul din care provin îl constituie și introducerea proceselor de etică și corporate governance în administrarea afacerilor.

Schimbarea adusă de SeedBlink deschide oportunități noi pentru cei care doresc să plaseze investiții într-un mod diversificat, în ecosistemul startup-urilor tehnologice, în curând și în alte industrii, și în alte țări.

Adresându-se atât investitorilor cât și startup-urilor tehnologice, SeedBlink are potențialul de a deveni un jucător regional al industriei prin soluția propusă. Platforma se bucură deja de recunoaștere și validarea asigurată de încrederea celor peste 1.000 investitori care și-au făcut cont și de cele 8 listări, toate complet subscrise, sau suprasubscrise, cu sume strânse de peste 750.000 de euro.

Avantajul competitiv este asociat cu poziția de „early mover” într-o piață care necesită un cumul de cunoștințe, competențe și preocupări pentru un domeniu relativ nou, în care senioritatea este destul de rară, iar oportunitățile depășesc resursele de antreprenoriat.

Noul model de investiție în startup-uri este de asemenea un instrument de finanțare pentru SeedBlink care împărtășește cu ecosistemul său de investitori energia emulată de echipa de fondatori. Democratizarea investițiilor devine deodată democratizarea participării la dezvoltarea ecosistemului, dincolo de beneficiile pe care le aduce aceasta.

Seedblink se autolistează

După o investiție inițială de 150.000 euro a cofondatorilor, creșterea SeedBlink va fi finanțată de contribuția suplimentară a celor 5 acționari existenți, în valoare de 100.000 de euro, iar o sumă de 200.000 de euro este alocată acum pentru campania de equity crowdfunding.

De asemenea, SeedBlink explorează atragerea a maxim 4 tichete de câte 100.000 euro de la fonduri de Venture Capital, în condiții aliniate pentru toți investitorii. Pentru suma de 300.000 de euro, SeedBlink va emite 6,67% capital nou.

Echipa SeedBlink este formată din executivi cu senioritate și experiență atât în antreprenoriatul tehnologic cât și în finanțe, formând împreună o resursă valoroasă care ajută la dezvoltarea ecosistemului, în condițiile în care România, în special, și Sud Estul Europei, în general, se află înaintea multor state dezvoltate ca inovație și mult în urma lor ca ecosistem.

“Obiectivul principal al SeedBlink este creșterea numărului de investitori potențiali, pentru asigurarea unei mase critice. Începem construcția acestei comunități interesate în investiții de dimensiune redusă din România – locul cel mai facil pentru o comunicare directă - și extindem apoi eforturile prin articularea unor procese specifice în țările din regiune”, afirmă Radu Georgescu, Chairman of the Board.

SeedBlink este cea mai mare platformă locală de equity crowdfunding, care susține investitorii și democratizează investițiile prin “matching-ul” acestora cu startup-uri inovative.