Sequoia, un fond de investiții american, care de-a lungul anilor a susținut încă din primele etape ale dezvoltării giganți precum Apple, Klarna sau WhatsApp, a lansat un program de accelerare dedicat, mai ales, startup-urilor din Statele Unite și din Europa.

Denumit Arc, programul, pe care echipa VC-ului îl desrie ca fiind un ”catalizator”, va lucra cu cohorte formate din câte 15 echipe, pe o perioadă de 8 săptămâni.

Startup-urile acceptate în cadrul programului vor primi o investiție în valoare dee 1 milion de dolari, vor avea acces la sesiuni de mentorat cu echipa Sequoia și de la firme din portofoliul fondului și vor avea sesiuni practice în care fondatorii vor învăța chiar de la oameni care au trecut prin procesele de dezvoltare ale unei afaceri tech.

Startup-urile interesate de această oportunitate pot aplica în cadrul Arc până pe data de 8 aprilie, iar programul va începe din 23 mai. Fondatorii trebuie să fie dispuși să călătorească pe parcursul celor 8 săptămâni.

Prima cohortă va lucra din Londra și va petrece o săptămână în birourile Sequoia de acolo, 5 lucrând de la distanță (din țara de proveniență), o săptămână din birourile altui startup. Ultima săptămâna a programului este dedicată lucrului din biroul fondului din Menlo Park.

Startup-urile din următoarele cohorte vor începe programul în SUA.

Programul Arc este condus dee Jess Lee, un partener Sequoia și Chief Product Officer – biroul din SUA, precum și de românca Luciana Lixandru, partener în cadrul fondului în biroul din Londra. Luciana s-a alăturat în cadrul diviziei de investiții a Sequoia din Londra în primăvara lui 2020.