Potrivit blogului oficial Sequoia, Luciana Lixandru va fi primul partener în Europa al fondului de investiții.

„Am văzut-o pe Luciana de mult timp ca un rising star în ceea ce privește ecosistemul european de venture capital. Are un istoric excelent și și-a demonstrat abilitățile de a identifica fondatori excepționali”, au menținat cei de la Sequoia.

Reprezentanții Sequoia menționează că Luciana Lixandru a fost printre primii care a identificat valoarea zonei de RPA și a investit în UiPath în Series A. Sequoia a colaborat cu Lixandru la investițiile din UiPath și Tessian.

„Venind dintr-un oraș mic din România, Luciana a terminat facultatea în Statele Unite și a lucrat la Morgan Stanley pentru a se lansa ulterior într-o carieră investițională. Tenacitatea, foamea și atitudinea hotărâtă să facă lucruri sunt cunoscute celor care au lucrat cu ea”, au mai menționat cei de la Sequoia.

Cum se uită Luciana Lixandru la startup-urile interesante

Luciana Lixandru a participat la How to Web anul trecut și a vorbit despre cum urmărește start-up-urile.

Ea a spus că a fost impresionată de ambiția lui Daniel Dineș și de gândirea lui globală. "El nu era interesat de cum alte companii au ajuns unde au ajuns, ci punea întrebări despre cum putea UiPath să treacă la următorul nivel", a spus ea pe scena How to Web.

Despre Luciana Lixandru poți citi aici într-un articol pe larg pe start-up.ro.

Luciana Lixandru a spus că fundraisingul sau finanțarea este doar un milestone, "un punct necesar care te va ajuta să angajezi oameni, să-ți crești businessul, dar nu asigură și succesul unui startup". Munca grea începe după ce obții banii.

În privința startup-urilor care vizează consumatorii, ea a spus că un startup ar trebui să aleagă o piață mare din Europa și să încerce să câștige cotă de piață dominantă. "Dacă un startup din România vrea să se extindă eu aș sfătui echipa să caute o piață mare ca Franța sau Marea Britanie ca țintă de extindere".

"Chiar și pentru cei mai experimentați antreprenori și cele mai bune business-uri sunt momente de cumpănă în călătoria lor. Lumea simte frica, dacă vei rămâne încrezător că vei face față, o să fie bine"