Doru Ristea beneficiază de o experiență vastă în cadrul Lenovo România, după ce a condus anterior echipele de Enterprise și Public Sales, cu o carieră de peste 20 de ani în sectorul de vânzări atât în industria hardware, cât și în cea software.

El va ocupa poziția de General Manager in locul lui Aurel Nețin, care se pensionează dupa 16 ani de activitate în această companie. Sub conducerea lui Aurel Nețin, segmentul de PC-uri a devenit din ce în ce mai puternic în cadrul companiei, Lenovo impunându-se ca brandul numărul 1 de PC-uri în România.

Aurel s-a alăturat echipei Lenovo în 2006, aducând o creștere semnificativă a business-ului de la o cotă de piață de 10% la 23,3%, cât este astăzi.

Privind schimbarea de management din cadrul Lenovo România, Doru Ristea a declarat: „Sunt onorat să preiau conducerea Lenovo în România, după rezultatele și realizările extraordinare obținute sub conducerea lui Aurel Netin în ultimii 16 ani. Sunt încrezător că experiența pe care o am în sectorul IT din România, alături de o echipă inovativă, va declanșa și accelera transformarea companiei Cu ajutorul soluțiilor de business unice și al excelenței operaționale Lenovo, în colaborare cu partenerii noștri, vom continua să oferim clienților o experiență la cel mai înalt nivel”.