Investiția va fi axată pe trei direcții: crearea unui departament specializat de Product Development care va asigura scalarea produselor dezvoltate de KIM până în prezent, extinderea echipei de programatori pentru a putea răspunde cât mai rapid cerințelor tehnice venite de la clienții actuali și cei viitori, precum și promovarea pe plan local și internațional a beneficiilor și valorii adăugate pe care le aduc soluțiile KIM.

”Investiția în KIM este parte din strategia Simple Capital de a susține produse românești pregătite să se extindă pe piața internațională. Vicențiu și echipa KIM sunt într-un moment foarte bun de dezvoltare a companiei și mai ales într-un context favorabil de creștere a business-ului. Presiunea pentru digitalizare a crescut mult în toate tipurile de organizații, la nivel global, iar furnizorii de soluții care să crească agilitatea și competitivitatea companiilor au oportunitate foarte buna de poziționare pe piață”, a declarat Andrei Pitiș, CEO Simple Capital.

”Pentru KIM, investiția lui Andrei Pitiș este o validare a faptului că, în cei 9 ani de activitate, soluțiile software proprii, 100% românești, au adus valoare pe piață și au rezolvat probleme operaționale reale ale multor companii locale. Astăzi, soluțiile în care am investit încă de la înființarea companiei, sunt mature și pregătite pentru lansarea și la nivel internațional. Ca antreprenor, îmi doresc să duc compania la următorul nivel de dezvoltare, și pe alte piețe, să ne atingem obiectivele stabilite și să ne consolidam poziția de business, iar alături de Andrei sunt convins că vom reuși în această strategie”, a precizat Vicențiu Corbu, Founder & CEO KIM (foto).

Până în prezent, KIM a digitalizat 7 fabrici, 3 multinaționale și o serie de IMM-uri din România. Estimările financiare ale companiei pentru anul 2021 se ridică la 1 milion de euro, iar pentru anul următor, Vicențiu Corbu - se așteaptă la o dublare a acestei cifre.

”Investiția din partea Simple Capital este rezultatul unui efort susținut în a găsi echipa potrivită nevoilor noastre, cu valori comune și cu care putem construi împreună. Am început să colaborăm cu Andrei ca advisor, în luna februarie a lui 2020, pe toată durata pandemiei. Faptul că acest parteneriat s-a materializat cu o investiție ne dă mare încredere în viitor”, a completat Vicențiu Corbu.

KIM aduce și un nou modul cu capabilități VR/AR pentru creșterea productivității în zonele de producție, astfel că operatorii de la mașini pot vedea în timp real ce comenzi le-au fost alocate și își pot înregistra activitățile realizate.

Înainte de a dezvolta propria afacere - KIM, Vicențiu Corbu, cu un background solid în proiecte IT internaționale, a digitalizat sistemul de monitorizare a traficului aerian din Vietnam, a implementat un sistem de climatologie în Iran, în Insulele Maldive, iar în Pakistan un sistem de avertizare tsunami.