Am scris pentru prima oară despre SimpleShop în mai 2020, când cei de la Digital Republic, creatorii soluțiie, au venit cu o variantă ușoară pentru IMM-urile care voiau să vândă online, dar nu voiau să investească enorm într-un site de ecommerce.

Mihai Lodoabă, Digital Manager la Digital Republic spunea că Simple Shop a pornit de la cele trei necesități principale ale oricărui magazin online: „să poată să-și listeze rapid produsele, să poată accepta plata online, fără bătăi de cap, și să reducă semnificativ efortul necesar schimbării site-ului propriu de prezentare într-un shop sau chiar construirea unui shop nou”.

Practic, SimpleShop permite oricărui magazin care are deja un site de prezentare să vândă online în câteva minute.

Primele 9 luni de funcționare pentru SimpleShop

În primele luni, SimpleShop a fost validat ca un produs folosit de piață, de la business-uri mici, la business-uri foarte mari care voiau o tranziție ușoară.

Printre clienții SimpleShop se numără Carmangeria Moldovan din Cluj, o companie cu o cifră de afaceri de 100 de milioane de lei în 2019 sau magazinul online al FC Universitatea Cluj 1919, alături de un număr semnificativ de afaceri mici.

După validarea de către piață, SimpleShop a adăugat noi facilități pentru produs.

De exemplu, acum au upgrade pe o flexibilitate crescută în afișarea produselor în magazin, funcționalități dedicate pentru produse în ofertă sau la reducere, integrare cu Paypal și customizarea mailurilor automate trimise către clienți.

Sistemul permite plata produselor cu cardul încă din prima zi de funcționare, fără semnarea unei documentații suplimentare cu banca, fiind integrat cu Banca Transilvania.

Conform lui Mihai Loboadă, 70% din clienții magazinelor care au integrat SimpleShop preferă plata cu cardul, iar peste 90% din toate produsele vândute au imagine de prezentare reală.

De asemenea, 20% din clienți preferă să atingă pragul de valoare pentru a beneficia de livrare gratuită de la magazinele partenere. În plus, joia este cea mai aglomerată zi din perspectiva numărului de comenzi, iar duminica e cea mai liniștită.

Conform lui Loboadă, SimpleShop este cea mai simplă și ușor de configurat opțiune de vânzări online pentru IMM-uri, pregâtind noi opțiuni pentru comercianții care vor să vândă online ușor și rapid.