În urma investiției, Simtel deține 29% din start-up, iar ANT Power 20%, în timp ce restul de 51% este deținut de fondatorii acestuia, Ionuț-Ovidiu Dincă, Adrian-Gabriel Vintilă și Constantin-Corvin Ochian.

„Activitatea noastră înseamnă mai mult decât operaționalizarea unor surse de energie regenerabilă. Încă de când am pornit această divizie, obiectivul pe termen lung a fost să furnizăm clienților noștri un pachet integrat de servicii în direcția eficienței energetice. Prin această investiție, completăm pachetul respectiv cu ultima piesă de care aveam nevoie, măsurarea și monitorizarea consumului și producției de energie.”

”Prin urmare, în prezent, Simtel deține capacitățile necesare să gestioneze întregul ecosistem de energie al unui clientconstruim și instalăm centrale electrice fotovoltaice, la care adăugam servicii conexe specifice. Astfel, ulterior punerii în funcțiune a acestora, asigurăm mentenanța, prognoza și trading-ul producției de energie, prin ANT Power, și monitorizarea, optimizarea și controlul de la distanță a consumului de energie, prin CSS. Prin acest model, oferim clienților o soluție completă, un ecosistem ce transformă modelul clasic de gestionare a energiei într-un sistem inteligent, ce optimizează consumul și producția, aducând importante beneficii financiare clienților, fiind alături de aceștia în tot ce înseamnă procesul de independență energetică pe termen lung”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și CEO al Simtel Team.

În cadrul platformei dezvoltate de CSS împreună cu Simtel și ANT Power, clienții au acces la date multiple în timp real privind activitatea lor energetică, precum rapoarte detaliate, date istorice, alerte și posibilitatea de a controla de la distanță sistemele de producție și consum folosind funcții de inteligență artificială.

Investițiile Simtel

Pe lângă investiția în cadrul acestui start-up, Simtel mai deține participații majoritare, de 51%, în alte două companii. Prima dintre ele este ANT Power, o companie ce furnizează servicii de prognoză pentru centralele electrice fotovoltaice, prin intermediul unei platforme software dezvoltate intern, aceasta fiind una dintre cele mai performante din piață, cu o rată de predicție a energiei produse a doua zi foarte apropiată de cea reală.

Cea de-a doua companie este Agora Robotics, singura companie românească de cercetare-dezvoltare și producție de roboți autonomi, care dezvoltă un ecosistem de soluții modulare complementare de automatizare a proceselor logistice și de facility management. Până la finalul acestui an, Agora Robotics va lansa un robot autonom de curățenie industrială.

În 2022, Simtel Team a înregistrat la nivel individual o cifră de afaceri de 137 de milioane de lei, o creștere de 134% față de anul 2021, și un profit net de 12 milioane de lei, o apreciere cu 96% comparativ cu 2021.

Divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuție la cifra de afaceri, de 77%, telecomunicațiile au reprezentat 21%, în timp ce alte linii de business au contribuit cu 2%. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021, având, în prezent, o capitalizare de piață de 216 de milioane de lei.