Smart Start USA urmărește crearea primului ecosistem românesc dedicat creșterii exportului si internaționalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piața Statelor Unite ale Americii.

Bugetul programului este de 500 milioane de dolari, valoarea creditului financiar acordat fiind de maximum 200.000 de dolari iar aportul propriu de minimum 15%. Perioada de implementare este de 7 ani.

Potrivit lui Laufer, antreprenorii români pot accesa platforma care asigură facilitarea accesului la finanţare, îndrumare, educare și instruire antreprenorială pentru un număr de 10.000 companii românești anual care vor să își extindă afacerile în străinătate.

Turneul de promovare a programului și a platformei Smart Start USA continuă pe parcursul lunii octombrie în aproximativ 30 de orașe.

”Am creat acest program pentru a simplifica pătrunderea companiilor românești pe piețele internaționale, iar una dintre prioritățile principale este piața Statelor Unite ale Americii, care reprezintă oportunități foarte mari pentru capitalul românesc”, declara la mijlocul lunii trecute Ilan Laufer.

Programul are ca scop stabilirea de contacte directe între companiile și întreprinzătorii din România și SUA, fiind înființată, pentru facilitarea rapidă a acestora, filiala CCIR la Miami, reprezentată de Ilan Laufer, o noutate pentru IMM-urile din România, interesate de extinderea pe piața americană și un pas important pentru implementarea Smart Start USA.