Liberty dezvoltă AIM, o soluție blockchain, pusă la dispoziție de Liberty Browser, un browser privat securizat și un ecosistem care le permite utilizatorilor să gestioneze orice tranzacție ce implică informațiile lor personale.

Oportunitatea vine în urma unui parteneriat în Liberty, pionier în servicii tehnologice care asigură confidențialitatea și securitatea datelor utilizatorilor de internet, și Archos, jucător european major în domeniul produselor electronice de larg consum, a anunțat parteneriatul cu

Liberty a reproiectat browser-ul și a construit un ecosistem vast în care agențiile de publicitate le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și împărtăși anonim datele cu brandurile afiliate și îi recompensează cu criptomonede AIM. „Archos are plăcerea de a anunța parteneriatul cu Liberty, soluția blockchain care îi recompensează pe utilizatori pentru navigarea anonimă pe internet”, a declarat Loïc Poirier, CEO Archos.

O selecție de tablete și smartphone-uri Archos preîncărcate cu soluția blockchain Liberty vor fi disponibile începând cu trimestrul IV în Europa. Archos Safe-T Mini va fi disponibil curând în Europa.

Navigatorul Liberty încorporează o tehnologie patentată SIM&PIN care criptează orice informații personale de pe dispozitiv. Prin utilizarea soluției blockchain Liberty, utilizatorii își gestionează datele pe cont propriu: aceștia stochează informațiile într-o bază de date anonimă, le partajează și participă la orice tranzacții financiare care utilizează datele lor, fiind în permanență neidentificați de companiile afiliate. Agenții de publicitate cumpără accesul la informațiile anonime, iar utilizatorii sunt recompensați în monede AIM.

Valuta crypto câștigă teren pe piața internațională

Peste 4,1 miliarde de oameni din întreaga lume folosesc internetul. Până în anul 2020, se estimează că pentru fiecare persoană de pe pământ vor fi create 1.7 MB de date în fiecare secundă. Colectarea, partajarea și utilizarea acestor date private reprezintă elemente esențiale ale unei industrii de 135 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, potrivit Dalia Research, răspândirea notorietății internaționale a valutei crypto este revoluționară. Se estimează că în momentul de față, s-a depășit deja numărul de 20 de milioane de utilizatori de criptomonede la nivel mondial.

AIM - o soluție blockchain

Soluția AIM a fost concepută drept o monedă care oferă o valoare care apreciază unitatea de schimb. AIM va fi susținută de rezervele FIAT și de datele utilizatorului. Guvernanța va fi efectuată de un Comitet pentru politică monetară (MPC) care va menține lichiditatea, stabilitatea și utilitatea AIM pentru toate părțile interesate cu reprezentare independentă.

În mai puțin de 12 luni, Liberty a ajuns la peste 50.000 de utilizatori înregistrați și 10.000 de parteneri europeni.

„Ne bucurăm că Archos este alături de noi drept contribuitor la oferta monetară inițială AIM, promovând soluția unică a Liberty către ecosistemul său de producători și de clienți”, a declarat Christopher Johnston, directorul executiv al Liberty.

Tranzacția dintre Liberty și Archos a fost încheiată în monede AIM, fapt ce demonstrează încrederea producătorului francez în Liberty și în valoarea criptomonedei AIM pe piață. Utilizatorii de monede AIM vor avea posibilitatea de a-și păstra activele în portofelul electronic pentru criptomonede anunțat la Mobile World Congress 2018 (MWC), Archos Safe-T Mini.