Preluarea de imagini 3600 Street View în România a început marți, 7 martie. În următoarea perioadă, mașinile Google Street View vor acoperi zone și localități din toată țara, de la Vălenii de Munte, Câmpulung, Timișoara, Orșova, Deva, București, Pașcani, Călărași, până la Târgu Mureș. Lista actualizată și completă a zonelor care vor fi fotografiate de mașinile Street View în România poate fi consultată aici.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate pe Google Maps primele imagini din cele mai importante orașe. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, din 39 de orașe și sute de obiective turistice.

Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea.

În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2022.

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps. În prezent, Google Maps este disponibil în peste 250 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica. Inteligența artificială a avut o contribuție importantă la dezvoltarea Google Maps, care oferă acum utilizatorilor și posibilitatea de a-și alege o rută ecologică, cea mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil către destinație. Cu ajutorul IA, Google Maps va oferi utilizatorilor o experiență vizuală mai imersivă. Street View este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile.

Google Maps în cifre

  • Google Maps are peste un miliard de utilizatori activi în fiecare lună.
  • Sunt peste 50 de milioane de actualizări pe Google Maps în fiecare zi.
  • Cu Google Maps, utilizatorii pot găsi informații despre afaceri, evaluări, recenzii și multe altele pentru 200 de milioane de companii și locuri din întreaga lume.
  • Google Maps are parteneriate cu peste 10.000 de autorități locale, companii de transport și organizații din întreaga lume, pentru a îngloba cele mai recente informații.
  • Funcția rute ecologice în Google Maps a fost lansată anul trecut în România și întreaga Europă. În SUA și Canada, acolo unde a fost lansată funcția prima dată, oamenii au folosit-o pentru a parcurge aproape 140 de miliarde de kilometri, reducând cu aproximativ o jumătate de milion de tone metrice emisiile de carbon produse - echivalent cu scoaterea a 100.000 de mașini de pe șosea. Extinderea funcției către Europa și mai multe zone din lume va dubla aceste cifre.
  • Acum există peste 220 de miliarde de imagini Street View din peste 100 de țări și teritorii.

Sursă foto: Google / Andrei Pungovschi