Noua serie ProStream 3000 poate fi folosită cu o varietate extinsă de suporturi, inclusiv carton, oferind viteze de imprimare mai mari şi facilitând producţia digitală ultrarapidă a unei game variate de lucrări de imprimare comercială.

Compatibilitatea cu numeroase suporturi le permite companiilor de imprimare – inclusiv imprimare comercială generală şi imprimare online, tipografii şi firme specializate în produse foto – să transfere lucrările de volum şi valoare mare de pe echipamentele offset şi tehnologiile tradiţionale.

Disponibilă în două variante – ProStream 3080 cu 80m pe minut şi ProStream 3133 cu 133m pe minut – noua serie de prese oferă calitate la imprimare pe lăţimi de până la 558mm şi pe lungimi de până la 1524mm. Noua serie ProStream poate imprima până la 11.300 de coli 4/4 B2 pe oră sau 1790 de pagini A4 4/4 pe minut, echivalent cu un total de 58 milioane de pagini A4 pe lună, pe o gamă variată de suporturi cu greutate variabilă, inclusiv pe hârtie standard offset cretată, necretată şi optimizată pentru inkjet de până la 300gmp.

Pentru a putea oferi calitate offset la viteze mai mari pe o varietate mai mare de suporturi, seria ProStream 3000 foloseşte un sistem de uscare îmbunătăţit. Acesta a fost dezvoltat pornind de la seria de succes ProStream 1000 şi foloseşte flotaţia cu aer pe traseul pentru hârtie pentru a proteja calitatea suprafeţei materialului imprimat pe parcursul tuturor etapelor. Noul design asimetric al seriei ProStream 3000 ajută la uscarea uniformă a materialelor în mod controlat, evitând contactul cu hârtia şi asigurând calitatea excepţională a materialelor chiar şi pe suporturile cele mai sensibile la zgârieturi.

Calitatea este asigurată de capetele de imprimare 1200dpi piezo, cu picătură la cerere, împreună cu cernelurile eficiente pe bază de apă cu polimeri şi cu Smart ColorGrip, o nouă variantă de soluţie Canon pentru tratarea hârtiei. Cu Smart ColorGrip, opţiune disponibilă acum şi pentru seria ProStream 1000, cantitatea de soluţie ColorGrip aplicată poate fi personalizată şi ajustată pentru anumite zone ale paginii, pentru aplicarea unei cantităţi mai mari sau mai mici de cerneală, obţinându-se astfel rezultate optime la imprimare.

Inline Quality Control, un sistem de camere Canon de înaltă performanţă, asigură verificarea automată a calităţii la imprimare. Echipamentele care folosesc această funcţie nu mai au nevoie de un operator pentru controlul calităţii, iar productivitatea generală a acestora este îmbunătăţită.

Datorită eficienţei crescute a sistemului de uscare, noul ProStream consumă mai puţină energie decât seria 1000 pentru majoritatea aplicaţiilor, iar echipamentele pot fi conectate la o sursă de curent de putere mai mică. Astfel, seria ProStream 3000 este o alegere practică şi se potriveşte mai bine în infrastructura electrică a companiilor de imprimare mai mici. În plus, locul unităţilor de uscare şi răcire şi al sursei de energie a fost schimbat în arhitectura noilor produse, pentru mai multă accesibilitate şi operabilitate.

Primul ProStream 3000 va fi instalat la Pixartprinting Group în Italia, unde se alătură flotei de trei imprimante ProStream 1800, care a contribuit la optimizarea marginilor de profit împreună cu echipamentele offset şi tehnologiile B2 digitale pe bază de toner deja existente, fără a compromite calitatea.

Seria ProStream 3000 a fost lansată în cadrul evenimentului Hunkeler Innovationdays (27 februarie – 2 martie 2023, Lucerna, Elveţia), unde a fost folosită la demonstraţii live cu fluxuri de producţie pentru numeroare aplicaţii de imprimare comercială. Noua serie de prese va fi disponibilă imediat şi comercializată direct de Canon sau de partenerii Canon acreditați, în funcţie de ţară.