Într-o primă etapă a acestui parteneriat, Softbinator Technologies a renovat și dotat complet un laborator de informatică din cadrul facultății cu echipamente de ultimă generație.

”În cadrul Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București sunt numeroși studenți talentați, care au potențialul ca în următorii ani să fie implicați în proiecte de IT&C care rezolvă problemele viitoare ale lumii. Pentru ca acest lucru să se întâmple, aceștia au nevoie ca în perioada studiilor să lucreze cu echipamente de ultimă generație care să le ofere libertatea tehnologică de a învăța și de a se acomoda cu echipamentele pe care le vor folosi în viitoarea carieră”, a declarat Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.

Acesta menționează faptul că echipa Softbinator dezvoltă produse software pentru companii inovatoare, prezente în cele mai competitive piețe din lume, așa cum este cazul Statelor Unite ale Americii, în special în Silicon Valley, iar pentru a rămâne la acest nivel de vârf, caută cei mai talentați viitori colegi, care au acel x-factor în dezvoltarea de software.

”Acești studenți au nevoie de o pregătire similară cu ce găsim în universitățile de top, care trebuie să fie susținute puternic inclusiv de mediul privat, pe modelul MIT, Stanford sau Harvard. Relația noastră cu Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică este una solidă, care se întinde pe o perioadă de peste 10 ani. Odată cu oficializarea acestei colaborări, ne angajăm să continuăm investițiile în educația viitoarelor generații de programatori și dezvoltatori. Acest sprijin va consta atât în achiziționarea de echipamente de ultimă generație, cât și în transferul de cunoștințe realizat prin intermediul colegilor noștri, care susțin deja diverse cursuri în cadrul facultății”, mai spune Daniel Ilinca.

Prima activitate din cadrul acestui parteneriat a avut loc la mijlocul lunii octombrie a acestui an, când Softbinator Technologies și Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București au inaugurat un laborator de informatică de ultimă generație.

Sala de lucru pentru studenți a fost renovată complet, de la refacerea instalației electrice, la înlocuirea integrală a mobilierului cu unul modern, precum și echiparea acesteia cu 31 de stații de lucru de tip iMac de ultimă generație. Compania estimează că valoarea finală a investiției în laboratorul de informatică se va ridica la minimum 85.000 de euro.

”Laboratorul este echipat cu cele mai performante echipamente (Apple), iar în spațiul respectiv vor ajunge să predea inclusiv cei mai buni experți din Softbinator, care vor avea misiunea de a forma noi generații de programatori și dezvoltatori”, a adăugat Daniel Ilinca.

Parteneriatul dintre Softbinator și Universitatea din București – Facultatea de Matematică și Informatică este unul pe termen lung și vizează organizarea de activități didactice și nedidactice, comune și individuale, prin sprijinirea studenților în dobândirea de cunoștințe avansate în domeniul informaticii.

Activitățile vor include organizarea și susținerea de cursuri și programe de tip academii pentru studenți, sprijinirea activităților curriculare prin participarea specialiștilor Softbinator la orele de pregătire practică, precum seminare și ore de laborator, dar și organizarea de activități comune ale studenților cu specialiști din cadrul Softbinator Technologies.

De asemenea, în cadrul parteneriatului vor fi susținute activitățile de cercetare și dezvoltare, promovarea și aprofundarea unor tehnologii de mare interes atât pentru Facultatea de Matematică și Informatică, dar și pentru Softbinator Technologies.

”Noi, la Universitatea din București, încurajăm tinerii să-și exprime liber ideile și îi ajutăm, prin intermedierea relației lor cu mediul de afaceri, să le transforme în realitate. Doar împreună cu angajatorii putem contribui la profesionalizarea pieței muncii, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Trebuie să pregătim studenții împreună cu angajatorii lor, mulți dintre studenții noștri lucrând încă din timpul studiilor. Ne bucurăm că angajabilitatea la studenții noștri înmatriculați la programele de licență oferite de cele 19 facultăți este de peste 30%, iar pentru programele de master aceasta depășește 70%. De altfel, Universitatea din București este singura universitate românească prezentă în clasamentul mondial al universităților după angajabilitatea absolvenților – QS Graduate Employability Rankings 2022. Clasamentul poziționează Universitatea din București în top 500, reconfirmând, astfel, atât buna inserție a absolvenților UB pe piața muncii, cât și strânsa colaborare a instituției cu mediul de afaceri”, a declarat Prof. Univ. Dr. Marian Preda, rectorul Universității din București.

Softbinator Technologies este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 17 decembrie 2021 și se tranzacționează sub simbolul CODE. Compania are o capitalizare de piață de aproximativ 67 milioane de lei.