Global Technical Group, lansează CAVI Connected Buildings, o soluție software de tip Business Intelligence (BI) care agregă date de la sistemele (BMS, life & safety, security, people counting, parking, video analytics, etc.) din locații dispersate pentru a oferi o imagine comună accesibilă responsabililor cu operarea și administrarea sistemelor din clădiri, cât și managerilor și proprietarilor acestora.
Lansarea platformei are loc în urma a trei de ani muncă pentru dezvoltarea produsului și a unei investiții de 1 milion de euro, în afara investițiilor inițiale necesare pentru dezvoltarea aplicațiilor din zona de security. Global Technical Group este unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, specializat în dezvoltare de software și furnizare de soluții tehnologice pentru eficiența clădirilor și a infrastructurilor de securitate.
„Ne așteptăm ca, până la finalul anului, CAVI Connected Buildings să fie funcțional și operabil în 20 de clădiri din România și să producă economii de resurse (eficiență energetică, mentenanță, personal) încă din primul an. Vom investi în continuare masiv în extinderea centrului nostru de monitorizare și management din București spre includerea serviciilor specifice din zona de smart facility management operabile de la distanță, cu costuri reduse, eficient, informat și online 24/7”, spune Fadi Rida, fondator și CEO al Global Technical Group.
CAVI Connected Buildings utilizează un proces avansat de analiză a datelor care generează reducerea costurilor de operare a clădirilor cu 20% până la 30%. Beneficiile implementării CAVI Connected Buildings se pot vedea încă din prima lună de la implementare, platforma aducând multiple avantaje companiilor la nivel operațional, financiar și de management.
Avantajele soluției software
Implementarea platformei are avantajul de a crește confortul și de a reduce cheltuielile cu utilitățile, mentenanța și alte servicii asociate precum:
- Reducerea cheltuielilor cu utilitățile, prin corelarea parametrilor de funcționare ai instalațiilor HVAC și electrice cu gradul de ocupare al clădirii și prognoza meteo (ex. corelarea cu sisteme de People Counting, Control Acces, Program Sărbători);
- Creșterea gradului de confort pentru utilizatorii clădirii prin monitorizarea „real time” a instalațiilor și sistemelor, astfel încât incidentele sunt identificate imediat și pot fi luate măsuri pentru remediere înainte ca efectele să fie resimțite de către ocupanți;
- Identificarea și tratarea incidentelor înainte să afecteze alte instalații/ sisteme, reducând astfel costurile de remediere și prelungind durata de viață a instalațiilor/ echipamentelor;
- Reducerea cheltuielilor cu mentenanța echipamentelor prin renunțarea la un plan de mentenanță fix și stabilirea intervențiilor de mentenanță în funcție de gradul de utilizare, istoric al incidentelor și informațiilor „real time” despre funcționarea acestora;
- Control asupra bugetelor operaționale;
- Renegocierea contractelor de furnizare a energiei electrice în funcție de curba de consum optimizată pentru fiecare clădire;
- Trasabilitate și control asupra bugetelor;
- Reduceri bugetare la piese de schimb și consumabile - achiziție centralizată pe baza rapoartelor privind rata defectelor, centralizarea parcului de echipamente, rapoarte de fiabilitate a echipamentelor ce urmăresc rata de defect și durata de viață a acestora la nivel de clădire, client și întregul portofoliu integrat/ monitorizat/ operat.
La nivel operațional, implementarea platformei CAVI Connected Buildings va optimiza fluxurile operaționale, le va îmbunătăți și va asigura suport decizional în tratarea evenimentelor. Pentru manageri, avantajele utilizării noii platforme constau în îmbunătățirea modului de supervizare a personalului, reducerea riscului operațional, posibilitatea fundamentării deciziilor viitoare de achiziții de echipamente sau de contractare de servicii.
„La nivelul companiei de soft din grup, Global Intelligence, ne așteptăm ca platforma CAVI Connected Buildings va fi, ca importanță, în top 3. Fiind un produs nou, estimăm că va genera aproximativ 25% - 30% din veniturile de software și dispecerizare la finalul anului 2020”, mai spune Fadi Rida.
Platforma CAVI Connected Buildings se adresează asset managerilor, companiilor de property și facility management și este potrivită pentru implementare în orice clădire de peste 5.000 de mp, cu un nivel al calității medium+. CAVI Connected Buildings are potențialul de a deveni noul produs flagship al Global Technical Group, în măsura în care implică toate companiile grupului.