În afara unei noi linii de sisteme firewall proiectate pentru consolidarea securităţii, îmbunătățirea rețelelor și a performanței generale a companiilor, SonicWall a prezentat noi instrumente pentru gestionarea din cloud a punctelor de acces Wi-Fi şi pentru planificarea securizării lor din dorința de a facilita companiilor instalarea de reţele wireless cu acoperire globală.

În afara dotării organizaţiilor cu abilități avansate de detecţie şi de răspuns pentru punctele finale de acces, compania oferă protecţie, în timp real, pentru aplicaţiile în cloud, inclusiv Office 365, G Suite, Box şi Dropbox.

”Infractorii cibernetici profită de breşele accidentale lăsate în arhitectura de securitate”, a arătat Bill Conner, Preşedinte şi CEO al SonicWall.

”Misiunea principală a SonicWall este aceea de a conferi organizaţiilor puterea de a-şi îmbunătăţi securitatea şi de a se proteja mai bine împotriva vulnerabilităţilor în continuă creştere. Pe măsură ce platforma noastră evoluează, se extinde şi se integrează, continuăm să oferim soluţii de securitate verificate companiilor ce doresc să își îmbunătăţească vizibilitatea, să simplifice procesele şi să rămână eficiente”.

Planificare și securizare pentru reţele wireless în expansiune

Pentru a îmbunătăţi securitatea wireless şi performanţele IMM-urilor şi ale companiilor cu rețele distribuite, SonicWall livrează o gamă de soluţii noi, în cloud, de implementare şi de gestionare a securității.

SonicWall WiFi Cloud Manager şi aplicaţia mobilă SonicWiFi simplifică accesul wireless, controlul şi depanarea rețelelor indiferent de dimensiune şi amplasare, cu acces Single Sign-On (SSO) prin serviciul în cloud Capture Security Center, astfel încât companiile se asigură că au luat măsurile de securitate adecvate.

Furnizarea accesului la noile componente hardware wireless necesită mult timp atunci când se iau măsurile adecvate pentru a permite angajaţilor să beneficieze de conectivitate wireless securizată, cu performanţe ridicate. Folosirea împreună a SonicWall WiFi Cloud Manager cu SonicWall Zero-Touch Deployment în reţelele wireless de tip mesh permite realizarea expansiunii la nivelul acestora în câteva minute. Cu ajutorul Capture Security Center, administratorii pot valorifica, de asemenea, capacităţile de sondare ale aplicaţiei SonicWall WiFi Planner pentru a proiecta şi implementa reţele wireless securizate, care îmbunătăţesc experienţa utilizatorului şi asigură productivitatea forţei de muncă.

Organizaţiile pot împerechea noile puncte de acces SonicWave cu sistemele firewall SonicWall pentru a avea acces wireless 802.11ac Wave 2 de mare viteză şi a beneficia de inspectarea în profunzime a pachetelor de date (Deep Packet Inspection - DPI) pentru traficul criptat şi necriptat. Aceste noi puncte de acces pot fi instalate fără un firewall SonicWall şi oferă servicii de securitate integrate, inclusiv serviciul sandbox Capture Advanced Threat Protection (ATP) şi SonicWall Content Filtering Service.

Securizarea migrării la soluții în cloud

Aplicaţiile în cloud sunt vitale pentru activităţile de producţie, vânzări şi comunicaţii ale organizaţiilor şi constituie tot mai mult o ţintă a atacurilor. Pentru a contracara variante malware nemaiîntâlnite, atacuri de phishing direcţionate, preluarea conturilor din cauza datelor de autentificare compromise şi pierderea datelor din cloud, SonicWall Cloud App Security 2.0 asigură protecţie în timp real pentru aplicaţiile SaaS esenţiale pentru companii, precum Microsoft Office 365, G Suite, Box şi Dropbox.

Pentru a identifica şi atenua influența elementelor malware sau a fișierelor dăunătoare stocate în soluţiile SaaS, precum OneDrive şi SharePoint, SonicWall Cloud App Security 2.0 se integrează cu serviciul sandbox Capture ATP, care include tehnologia în curs de brevetare Real-Time Deep Memory Inspection (RTDMI). Noile caracteristici extind funcţiile echipamentelor SonicWall de detecţie şi prevenire automată, în timp real, a breşelor de securitate apărute în medii SaaS şi monitorizează traficul utilizator-cloud şi cloud-cloud pentru a identifica aplicaţiile cloud neaprobate.

E-mailul este cel mai comun canal prin care sunt primite ameninţările informatice, iar controalele de securitate trebuie adaptate pe măsură ce organizaţiile trec la e-mailul în cloud, precum Exchange Online cu Office 365 sau Gmail cu G Suite. Pentru a combate atacurile de phishing direcţionate avansate, Cloud App Security 2.0 include funcţii anti-phishing cu învăţare programată, instruite să preia mesaje e-mail rău intenţionate neidentificate de platformele e-mail din cloud.

Timp mai mare de răspuns pentru administratori

Proiectată să ofere administratorilor un timp mai mare de răspuns, o vizibilitate și o înțelegere mai bune în cazul ameninţărilor informatice avansate, SonicWall Capture Client 2.0 oferă companiilor un control activ asupra stării punctelor de acces finale, cu funcţii avansate de detecţie şi răspuns (EDR).

În eventualitatea unei infectări, administratorii au posibilitatea de a identifica originea ameninţării şi destinaţia acesteia, de a suprima şi de a pune în carantină, dacă este necesar, şi de a readuce punctele de acces finale la ultima stare de siguranță cunoscută.

Dispozitivele USB pot reprezenta o ameninţare serioasă la adresa securităţii reţelei, având posibilitatea de a purta cu ele malware, ransomware şi viruşi pe care le pot transfera ușor prin rețea către toate punctele de acces finale. Noua funcţie Device Control din cadrul Capture Client permite organizaţiilor să reducă expunerea prin blocarea dispozitivelor necunoscute sau suspecte.

Se pot crea cu uşurinţă politici de securitate pentru trecerea pe lista de permisiuni a dispozitivelor sigure, precum imprimantele sau echipamentele mobile de stocare, şi reducerea plajei de ameninţări. Spre deosebire de soluţiile antivirus (AV) existente, în cazul unei infectări, sistemele nu mai trebuie trecute în starea offline pentru investigaţii şi/sau curățarea stațiilor de lucru.

Comportamentul angajaţilor poate constitui o provocare când se dorește construirea unei linii de apărare solide pentru securitate cibernetică. Prin utilizarea funcţiilor Content Filtering Service de la SonicWall, Capture Client blochează accesul la milioane de domenii rău-intenţionate cunoscute, adrese IP şi botneturi, pentru a preveni infectările cauzate de erorile sau curiozitatea angajaţilor.