Dacă vrei să-ți impresionezi partenerii de afaceri, nu vei da greș cu o sticlă de vin bun. În cazul în care sunt și cunoscători, cu siguranță vor ști să recunoască denumirile de mai jos, intrate în topul celor mai bune vinuri românești.

Clasamentul cu cele mai bune vinuri românești a fost realizat în 2018 de compania franceză Gault & Millau, care este în lumea gastronomică o etichetă similară numelui Michelin.

Cele mai bune vinuri românești - spumant

Titlul pentru cel mai bun vin românesc spumant a fost adjudecat de Rhein Extra Brut Imperial, Chardonnay, creat de Halewood. De culoarea aurului alb, spumantul are un caracter floral, o aromă delicată de piersici, pere coapte și migdale, gust proaspăt și fructuos. În ceea ce privește asocierile culinare, vinul poate fi servit ca aperitiv, cu diferite gustări, carne albă sau poate acompania deșerturi pe bază de fructe. Poți cumpăra de aici unul dintre cele mai bune vinuri românești cu care să-ți impresionezi partenerii.

Cele mai bune vinuri românești - vin dulce

Transylvanian Ice Wine 2016 a fost desemnat cel mai bun vin românesc dulce, o ocmbinație de Pinot Gris, Muscat Ottonel şi Neuburger, de la Crama Liliac. Un ice wine este obținut din struguri înghețați, recoltați manual, la o temperatură de -13 ͦC, la începutul lunii decembrie. Transylvanian Ice Wine are arome delicate de fructe galbene – caise, piersici, darși lychee, cu nuanțe de ananas, final cu note de fructe tropicale dezvăluind în post-gust o senzație dulce de miere. Cumpără-l de aici.

Cele mai bune vinuri românești - vin roșu

Smerenie 2016 de la Crama Oprişor a fost desemnat cel mai bun vin românesc în 2018. Pentru acest cupaj, creat de Liviu Grigorică și realizat de Veronica Gheorghiu, s-au folosit trei soiuri de vinuri roșii - Shiraz, Pinot Noir și Dornfelder, fiecare în parte măturat în butoaie de stejar. Este un vin cu o culoare intensă, rubiniu violaceu, echilibrat, corpolent. Dacă vrei să îți impresionezi partenerii de business, îl poți comanda de aici.

Cele mai bune vinuri românești - Chardonnay

Anima Chardonnay 2017 a fost desemnat cel mai bun Chardonnay, creat de Domeniile Săhăteni, Aurelia Vişinescu. Vinul are un gust intens, cremos, cu arome de fructe tropicale, pere și pepene galben, bine integrate de note lemnoase și vanilice. Corpolent și catifelat, cu aciditate bine echilibrată, acest vin impresionează prin buchet atrăgător și postgust lung. Este savuros alături de mâncărurile cu sos alb, homar, carne de curcan, budinci și prăjituri cu cremă de unt. Se recomandă a fi servit foarte bine răcit. Poate fi cumpărat aici.

Cele mai bune vinuri românești - vin alb

La această categorie s-au clasat, la egalitate, Avincis Crâmpoşie Selecţionată 2017, creat de Avincis, și Premium Fume 2017 - un cupaj între Chardonnay, Sauvignon Blanc și Pinot Gris - marca Budureasca.

Crâmpoşie Selecţionată de la Avincis este un vin potrivit oricărei ocazii, cu o culoare galbenă, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi. Are un buchet proaspăt și expresiv de pară și mar verde. Gustul său este persistent și plin de viață, cu note citrice, însoțite de o plăcută mineralitate. Îl găsești aici.

Numele cupajului, Premium Fume, este derivat de la aromele sale, similare cu fumul, provenite de la lemnul butoiului de stejar, în care vinul a fost maturat. Gustativ predomină aromă de de pâine, continuată cu cea de unt, dar și acele note ușore de afumat simțite la nas. Vinul poate fi însoțit de preparate pe bază de pui, pește, fructe de mare și paște, dar se poate consuma cu succes singur, înainte de masă. Dacă vrei să-ți impresionezi partenerii de business, comandă vinul de aici.