Camera α7 III încorporează noul senzor de imagine Exmor R CMOS de 24.2MPi, cu iluminare din spate, ce oferă o sensibilitate crescută, rezoluție mult mai bună și un interval dinamic extins de 15 trepteii la sensibilitate scăzută.

În plus, camera oferă acoperire AF de 93%, fotografiere rapidă cu până la 10 cadre pe secundă, atât cu declanșare mecanică, cât și cu declanșare silențioasă, capabilități video 4K diverse.

Noul senzor de imagine cu iluminare din spate Exmor R CMOS de 24.2MP este acompaniat de un front-end LSI care dublează viteza de citire a senzorului de imagine și de un nou motor de procesare a imaginii BIONZ X care mărește viteza de procesare de aproximativ 1,8 ori, comparativ cu viteza de pe α7 II.

Aceste componente puternice lucrează împreună pentru a permite camerei viteze de declanșare mai mari și un spectru ISO impresionant de 100 – 51200 (care se poate extinde la ISO 50-204800 pentru imaginile statice), pe lângă o îmbunătățire generală a calității imaginii cu 1,5 trepte de expunere.

Noul model full-frame poate de asemenea să salveze imagini în format RAW de 14 biți , inclusiv în modurile de fotografiere în rafală și declanșare silențioasă și este dotat cu un sistem de stabilizare optică pe cinci axe, ceea ce permite timpi de expunere cu până la 5 trepte de expunere mai lungi.

Autofocus și performanță

Camera full-frame mirrorless α7 III încorporează un nivel de performanță a autofocusului care a fost îmbunătățit semnificativ comparativ cu α7 II, inclusiv prin adăugarea capabilităților 4D FOCUS. Noua cameră are 425 de puncte de focalizare cu detecție de contrast care lucrează împreună cu cele 693 de puncte ale sistemului AF de detecție de fază în planul focal pe care l-a împrumutat de la modelul α9.

Viteza de răspuns a autofocusului și urmărirea subiectului au fost îmbunătățite semnificativ în noua cameră, cu o viteză de focalizare de 2x în condiții de iluminare slabă și o viteză de 2x de urmărire comparativ cu modelul precedent, datorită vitezei mai mari de procesare a senzorului de imagine. Acest lucru permite surprinderea mișcărilor complexe și impredictibile cu mult mai multă acuratețe.

Bine-cunoscuta opțiune Eye AF este de asemenea disponibilă pe noua cameră, chiar și în mod AF-C, ceea ce o face deosebit de utilă în cazul situațiilor în care subiecții se află în întoarcere, privesc în jos sau există alte tipuri de obstrucții. Opțiunea funcționează și atunci când camera α7 III este folosită cu obiectiv Sony A-mount cu adaptorul opțional LA-EA3 . Îmbunătățiri suplimentare pentru flexibilizarea focalizării includ adăugarea unui „joystick” multi-selector care permite mutarea rapidă a punctelor focale, pe lângă opțiunea de focalizare prin atingere, disponibilitatea autofocalizării în modul Focus Magnifier, butonul „AF On”.

Viteză pentru a capta toate momentele

Noul α7 III este echipat cu un sistem de procesare a imaginii nou care permite fotografierea imaginilor la rezoluție completă cu până la 10 cadre pe secundă în rafală, urmărire AF/AE precisă pentru până la 177 de imagini JPG Standard, 89 de imagini RAW compresate sau 40 de imagini RAW necompresate.

De asemenea, camera poate declanșa în rafală cu până la 8 cadre pe secundă în modul live view, cu întârzieri minime pentru vizor sau ecranul LCD.

În plus, dacă există lumină fluorescentă sau artificială în mediul în care se fac poze, utilizatorii pot activa funcția Anti-flicker care va permite α7 III să detecteze automat frecvența luminii și să regleze declanșatorul în concordanță pentru a minimiza efectul pe imaginile care sunt surprinse. Acest lucru minimizează orice anomalii la nivelul expunerii sau culorii, întrucât ele pot apărea uneori în susul sau în josul imaginilor surprinse la viteză mare de declanșare.

Video 4K

Noul α7 III oferă înregistrare video 4K (la rezoluție 3840x2160 pixeli) pe toată lățimea senzorului de imagine full-frame. În modul video, camera folosește toată puterea de citire a pixelilor, fără efect de îmbinare, pentru a colecta aproximativ 2,4x din volumul de date necesar materialelor video 4K, apoi le supra-eșantionează pentru a produce materiale video 4K.

Un profil de imagine HLG (Hybrid Log-Gamma) de asemenea disponibil pe α7 III, suportă fluxul de lucru Instant HDR, ceea ce le permite televizoarelor compatibile HDR (HLG) să redea conținut 4K HDR la o calitate excepțională.

Camera poate, de asemenea, să înregistreze Full HD la 120 de cadre pe secundă până la 100 Mbps, permițând imaginilor surprinse să fie verificate și editate în fișiere video de mișcare slow motion 4x și 5x, în rezoluție Full HD cu urmarirea autofocusului (AF Tracking).

Construcție îmbunătățită, design și personalizare

Noua cameră full-frame de la Sony este echipată cu o varietate de funcționalități îmbunătățite care au fost implementate pentru prima dată în α9, apoi în α7R III. Acestea includ sloturi media duble, cu suport al unuia dintre sloturi pentru cardurile de memorie SD UHS-II.

Autonomia bateriei a fost extinsă semnificativ –până la 710 cadre per încărcare. În plus, există un total de 81 de funcții care pot fi atribuite celor 11 butoane personalizabile, iar camera este, de asemenea, rezistentă la praf și umezeală.

Camera este de asemenea compatibilă cu o gamă largă de accesorii Sony E-mount, inclusiv BC-QZ1 Battery Charger , VG-C3EM Vertical Grip.

Noua α7 III va fi disponibilă în Europa începând cu luna martie 2018 la un preț de aproximativ 2.300 euro (doar corpul) sau 2.500 de euro într-un kit care include obiectivul SEL2870.