Noua tehnologie X-Balanced a boxelor Sony oferă o calitate audio înaltă și o presiune puternică a sunetului pentru o experiență de audiție mai plină, mai profundă și mai satisfăcătoare.

Forma non-circulară a boxei maximizează scena de sunet a diafragmei difuzorului, crescând presiunea acustică, pentru un bass mai puternic. De asemenea, reduce oscilația driverului, menținând aceeași presiune a sunetului, ceea ce duce la mai puține distorsiuni. De exemplu, nivelul presiunii sonore a modelului XB33 a crescut cu aproximativ 30%, iar rata de distorsiune a fost redusă cu aproximativ 25% față de modelul anterior (SRS-XB32).

Spre deosebire de diafragma circulară a unei boxe obișnuite, difuzorul X-Balanced al modelului XB43 are o diafragmă aproape dreptunghiulară. Sistemul său de difuzoare cu două elemente combină un woofer pentru frecvențe joase și frecvențe mediane, cu un tweeter dedicat pentru frecvențe înalte.

Difuzorul X-Balanced integrat în modelele XB33 și XB23 încorporează o nouă diafragmă non-circulară și are un design care permite sunetului să fie concentrat și în alte regiuni, în afara părții centrale. Astfel, acest design maximizează diafragma difuzorului, creând o presiune mai mare a sunetului și menținând, în același timp, aspectul compact al boxelor.

Dispunerea radiatoarelor laterale pasive a fost, de asemenea, optimizată pentru toate cele trei modele cu scopul de a genera un bass clar.

Rezistență la apă, la praf, la șocuri și la rugină

Noile modele beneficiază de certificare IP67, astfel încât utilizatorii pot folosi boxele la plajă, în pădure, în deșert sau oriunde își doresc – acestea vor continua să redea muzica indiferent de densitatea peliculei de praf. Boxele sunt rezistente chiar și la apă sărată, așadar distracția poate continua chiar și la mare.

Boxele au fost supuse unor teste de șoc intense, iar datorită noului design cu durabilitate sporită, acestea pot rezista loviturilor inevitabile, izbiturilor și zgârieturilor care apar odată cu utilizarea zilnică. Acum nici cele mai stângace accidente nu mai sunt o problemă și, chiar dacă sunt lovite sau zgâriate, boxele vor continua să funcționeze.

Utilizatorii pot recrea atmosfera unui festival de muzică datorită noului design modern al boxelor, care acum dispune și de o gamă multicoloră, cu iluminearea tweeter-ului și a difuzorului.

În plus, datorită noi funcționalități Party Connect, utilizatorii pot conecta până la 100 de boxe wireless compatibile cu tehnologia Bluetooth, pentru a sincroniza muzica și luminile, astfel încât toată lumea să danseze ascultând aceelași piesă.

Durata bateriei acestor boxe ar fi de până la 24 de ore de redare continuă, iar încărcarea se face prin USB-C.

Prețuri și disponibilitate

Modelul SRS-XB43 va fi disponibil la prețul de aproximativ 1120 RON începând cu luna august, în două variante de culoare: negru și albastru.

Modelul SRS-XB33 va costa aproximativ 730 RON și va fi disponibil începând cu luna august în variantele de culoare negru, albastru, roșu și bej (taupe).

Modelul SRS-XB23 va costa aproximativ 580 RON și va fi disponibil începând cu luna august în variantele de culoare: negru, albastru, roșu, bej (taupe) și verde.